Αγώνα δρόμου με αντίπαλο την γραφειοκρατία σε Ελλάδα και ΗΠΑ και εμπόδιο τα “στενάχωρα οικονομικά” της χώρας μας, δίνουν ΥΠΕΘΑ και ΓΕΑ για το θέμα του εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών F-16 της ΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΑ “στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και να υπογραφεί η σχετική συμφωνία πριν το τέλος του χρόνου”. Στόχος πολύ φιλόδοξος. Η Αθήνα αναμένει την αμερικανική απάντηση στο LOR που έχει στείλει, αλλά αυτό δεν αναμένεται να γίνει στη καλύτερη περίπτωση πριν από τις αρχές Οκτωβρίου.

Οι προσδοκίες που ήθελαν την αμερικανική απάντηση εντός του Αυγούστου δεν επαληθεύτηκαν. Κι αυτό γιατί γραφειοκρατία δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα,αλλά και στις ΗΠΑ. Ειδικά σε τέτοια ζητήματα.

Ο λόγος που στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΑ θέλουν να “τρέξουν” οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των F-16 δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους προφανείς επιχειρησιακούς λόγους που κανένας πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Έχουν να κάνουν και με τα οικονομικά της χώρας για τα οποία κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν δυσκολίες εντός του 2018. Δυσκολίες που θα απαιτήσουν πάλι “συμμαζέματα και οικονομίες”. Πριν προκύψει ,οτιδήποτε στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΑ θέλουν να ΄χουν “βάλει μπροστά” το θέμα της αναβάθμισης των F-16.

 

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016