Συναγερμός στην Τουρκία από τις δηλώσεις του εκπροσώπου της αμερικανικής διπλωματίας,ο οποίος είπε ότι το σημαντικότερο κόμμα των Κούρδων της Συρίας δεν είναι «τρομοκρατική οργάνωση» για την Ουάσινγκτον!

Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Άγκυρα κλήθηκε.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι το  το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD)είναι  «τρομοκρατική» οργάνωση. Γι΄ αυτό και εξέφρασαν στον πρεσβευτή των ΗΠΑ την δυσφορία τους για τα σχόλια του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

Η Άγκυρα συνδέει  το PYD  με το PKK . Πιστεύει ότι είναι το μακρύ του χέρι στη Συρία.

Το PKK ως γνωστόν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις αρχές της Τουρκίας, των ΗΠΑ και των κρατών μελών της ΕΕ.

Η Ουάσινγκτον όμως υποστηρίζει το PYD στην εκστρατεία του εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία.

Σε ερώτηση  σχετικά με τη διαφορά απόψεων ανάμεσα στα δύο συμμαχικά κράτη μέλη του NATO σχετικά με το PYD, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε: «Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι κάτι που έχουν πει οι Τούρκοι. Εμείς, όπως γνωρίζετε, δεν θεωρούμε το PYD τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016