Τα στελέχη που εργάζονται σε χρηματοοικονομικά γραφεία επενδύσεων έχουν συνεισφέρει δωρεές άνω των 56 εκατομμυρίων δολαρίων στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών, αλλά και στις ομάδες που την υποστηρίζουν και δεν υπόκεινται σε νομικούς περιορισμούς αναφορικά με το ύψος της οικονομικής βοήθειας.

Από την άλλη πλευρά, η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και των Ρεπουμπλικάνων έχει λάβει μόλις 243.000 δολάρια από τους εργαζόμενους στον παραπάνω αναφερόμενο χρηματοοικονομικό τομέα επενδύσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (Center for Responsive Politics).

«Προτιμάς να πας με το διάβολο που ξέρεις, παρά με το διάβολο που δεν γνωρίζεις» δηλώνει ο Μπράιαν Γκάρντνερ, διευθυντικό στέλεχος στην επενδυτική εταιρία Keefe Bruyette & Woods που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος επισημαίνει ότι αυτό που βοηθάει στην περίπτωση της Χίλαρι Κλίντον είναι τα κοινά στοιχεία που έχει με τον Μπιλ Κλίντον, πίσω στη δεκαετία του ’90 όπου έγινε απελευθέρωση των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων.

«Υπάρχει μία εγγύτητα κι ένα επίπεδο άνεσης μεταξύ των τιτάνων στη Wall Street και της οικογένειας Κλίντον» δηλώνει Γκάρντνερ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016