Αισιόδοξος ο Καμμένος για στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

«Ξεκίνησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, από εδώ από το Σικάγο, από μια πολιτεία του Ιλινόις όπου κατοικούν πάνω από 500.000 Έλληνες, Ελληνοαμερικανοί, οι πρώτες επαφές γίνονται με επιχειρηματίες, Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς, προκειμένου να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής με επιχειρηματίες.

 

«Νομίζω ότι είναι μια αχτίδα φωτός πολύ σημαντική ότι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες αλλά και αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρονται πλέον να ρθουν κοντά στην Ελλάδα», είπε ο κ. Καμμένος. Τόνισε ότι «η σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η μετατροπή της Ελλάδας σε πυλώνα σταθερότητας, οι διμερείς σχέσεις με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τα Αραβικά Εμιράτα αλλά και με τις χώρες της Βαλκανικής, έχουν ουσιαστικά μετατρέψει την Ελλάδα σε μια πύλη επενδύσεων». Υπογράμμισε επιπλέον ότι «η βελτίωση των οικονομικών στοιχείων, και μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις και της κ. Λαγκάρντ, νομίζω ότι θα φέρουν αυτό το καλό πολιτικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ και σε επίπεδο επενδυτικό».

 

Ο κ. Καμμένος κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάιατ, με δηλώσεις του προεξοφλεί την επιτυχία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο. «Νομίζω», είπε, «ότι η συμμετοχή του πρέσβη στην προσπάθεια αυτή είναι πράγματι συγκινητική θα μπορούσα να πω, ο κ. Πάιατ δεν λειτούργησε απλώς ως πρέσβης, αλλά ως ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας και έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό».

 

«Από τον τομέα τον δικό μου, στον τομέα δηλαδή της στρατιωτικής συμφωνίας, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος», συνέχισε ο υπουργός, για να προσθέσει: «θα γίνει μια συζήτηση στο επίπεδο του Προέδρου με τον πρωθυπουργό, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω ότι η γεωπολιτική σημασία της πατρίδας μας παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη του αισθήματος ασφαλείας σε όλη την περιοχή». «Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016