Η Βουλγαρία αποφάσισε να αρχίσει συνομιλίες με τη Σουηδία για να αποκτήσει οκτώ καινούρια μαχητικά αεριωθούμενα Gripen τα οποία κατασκευάζονται από τη SAAB, ανακοίνωσε σήμερα ο προσωρινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Στέφαν Γιάνεφ.

Η βαλκανική χώρα επέλεξε τη σουηδική προσφορά έναντι προσφορών να αγοράσει μεταχειρισμένα αμερικανικά F-16 από την Πορτογαλία, εξοπλισμένα με αμερικανικά όπλα, ή μεταχειρισμένα μαχητικά Eurofighter Typhoon από την Ιταλία. Το ύψος της συμφωνίας υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισεκ. λέβα (836 εκατ. δολάρια). Μια ειδική επιτροπή για τις διαπραγματεύσεις πρόκειται να συσταθεί μέσα σε μια εβδομάδα, δήλωσε ο Γιάνεφ. Οι συνομιλίες με τη Σουηδία θα διεξαχθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Βουλγαρίας, που αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την ερχόμενη εβδομάδα.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016