“Έφυγε” ο Μιχάλης Νηστικάκης πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Κρητικός υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Νηστικάκης.

Όπως γράφει το neakriti.gr o Μιχάλης Νηστικάκης με καταγωγή από το Καστέλι Πεδιάδος αποστρατεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ. το 1993 με το βαθμό του αντιστράτηγου – υπαρχηγού. Η κηδεία του θα γίνει στον Άγιο Τίτο την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 3 μ.μ. και η ταφή του στην Πολυθέα Καστελίου Πεδιάδος από όπου καταγόταν.

Από το 1985 ως το 1993 είχε διατελέσει διοικητής της προσωπικής φρουράς του τότε προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το ίδιο διάστημα υπηρέτησε με απόσπαση ως φρούραρχος στη Βουλή, Αστυνομικός διοικητής Βορείου Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη ως υποστράτηγος και υπαρχηγός στην Ασφάλεια Αθηνών.

Είχε πτυχίο της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ είχε υπηρετήσει με την αποφοίτηση από τη σχολή αξιωματικών της Ελληνικής Χωροφυλακής στην Αθήνα, στη Χίο, στη Ζίτσα Ιωαννίνων, ενώ το 1975 υπηρέτησε ως διοικητής στο αστυνομικό τμήμα Περάματος Ρεθύμνου.

Επίσης, είχε διατελέσει στο τμήμα Ασφαλείας στα Χανιά, ενώ το 1982 υπηρέτησε ως διοικητής στο αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας.

Ήταν νυμφευμένος με την Αικατερίνη Νηστικάκη από το 1974 και μαζί απέκτησαν δύο δίδυμες κόρες.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016