Εθνική Άμυνα δεν είναι μόνο το όπλα. Είναι και το να κρατήσουμε ζωντανό κάθε κομμάτι ελληνικής γης,όσο απομακρυσμένο κι αν είναι από την ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι να προσφέρουμε τα απαράιτητα στους ακτίτες μας κι όχι να τους θυμόμαστε μόνο σε έκτακτες περιστάσεις. Απ΄ αυτή την άποψη το εγχείρημα που γίνεται στον Αη Στράτη είναι επί της ουσίας έργο άμυνας!

Το νησί θα έχει τηλεθέρμανση,κάτι που σημαίνει ότι όλα τα δημόσια κτίρια και οι κάτοικοι θα θερμαίνονται μέσω της ενέργειας που θα παράγεται από Αιολικά και φωτοβολταϊκά συστήματα.

Την μελέτη του έργου έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) που έχει σχεδιάσει όλα τα συστήματα τηλεθέρμανσης  της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, του Αμυνταίου και της υποκατασκευή εγκατάστασης και δικτύου τηλεθέρμανσης  της Φλώρινας αξιοποιώντας τον ατμό που παράγουν τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ στην περιοχή.

Δείτε στο βίντεο τι λένε οι πρωταωνιστές του εγχειρήματος.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016