Ένοπλες Δυνάμεις σε επιφυλακή εναντίον του “στρατηγού χιονιά”! Φωτογραφίες

Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον του “στρατηγού χιονιά”! Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει όλη τη χώρα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κληθεί να δώσουν λύσεις σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Οι φωτογραφίες είναι από τη συνδρομή προσωπικού και μέσων της 98 ΑΔΤΕ, στον αποχιονισμό της Λέσβου.

Στο φυλάκιο Άσπρη Πέτρα, στον Όλυμπο της Μυτιλήνης το προσωπικό είναι αποκλεισμένο από το χιόνι και είναι απαραίτητο να ανοίξει  δίοδος.Ελπίζουμε ότι σύντομα αυτό θα γίνει.

Στο πλαίσιο της αποκατάστασης των συνεπειών των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε τμήματα της ελληνικής επικράτειας, και μετά από σχετικές αιτήσεις από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, οι Ένοπλες Δυνάμεις διέθεσαν προσωπικό και μέσα, με κύριο σκοπό την εκτέλεση εργασιών αποχιονισμού και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Ειδικότερα διατέθηκαν:

·         Την 7 και 9 Ιανουαρίου 2017, 3  ισοπεδωτές γαιών, 1 φορτωτής γαιών και 2 οχήματα,  στη ν. Λέσβο.

·         Την 8 Ιανουαρίου 2017, 1 εκχιονιστικό όχημα τ. UNIMOG, στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

·         Στις 8-9 Ιανουαρίου 2017, 4 προωθητές γαιών, 1 ισοπεδωτής γαιών και 3 ρυμουλκά οχήματα μεταφοράς, στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Παράλληλα διατηρείται ετοιμότητα από τις Ένοπλες Δυνάμεις περαιτέρω συνδρομής και αναλόγως της διαμορφούμενης κατάστασης, σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ‘’Ξενοκράτης’’.

xionia6

xionia1

xionia2

xionia3

xionia4

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016