Έλληνες φοιτητές “ανακυκλώνουν” μαχητικά αεροσκάφη! Δείτε σε βίντεο πως και τι κάνουν

Αναβαθμιστική Ανακύκλωση Πτερυγίων από Κινητήρες Μαχητικών Αεροσκαφών!  Έτσι τιτλοφορείται η επιχειρηματική προσπάθεια μιας ομάδας νεαρών φοιτητών από την Ελλάδα.
Παίρνουν πτερύγια από κινητήρες ελληνικών μαχητικών και μέσω χάραξης με laser και μηχανουργικής κατεργασίας, τα μετασχηματίζουν σε όμορφα μπρελόκ, πρακτικά ανοιχτήρια για μπύρες και διακοσμητικά γραφείου.
Τα πτερύγια είναι φτιαγμένα από υπερκράματα Τιτανίου με τεράστια αντοχή και κουβαλούν ιστορίες από πραγματικές αποστολές, πτήσεις και αναχαιτήσεις πάνω από το Αιγαίο.
Το πως γεννήθηκε η ιδέα εξηγούν οι ίδιοι στο κείμενό τους:
“Η ιδέα γεννήθηκε όταν μια μέρα, ένα από τα μέλη της ομάδας, ναυτικός και φοιτητής στους Ναυπηγούς του ΕΜΠ, βρισκόταν με τον πατέρα του, που είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, μέσα σε μια ελληνική αεροπορική βάση. Εκεί, παραμερισμένα σε μια μεριά, βρισκόντουσαν άχρηστα υλικά τα οποία έμοιαζαν με παλιοσίδερα. Ο Βασίλης που είναι και ο ιδρυτής του Project, γνωρίζοντας από τον πατέρα του τις ιστορίες που κουβαλούσαν αυτά τα κομμάτια, και αναγνωρίζοντας ως ναυπηγός την μεγάλη αντικειμενική αξία που είχαν ως μέταλλα, θεώρησε πως το τέλος που τα περίμενε ήταν πολύ άδοξο και στενάχωρο.
Αφού αποχαρακτηρίστηκαν από στρατιωτικό υλικό, η ομάδα της Jetk. τα αγόρασε και αποφάσισε να τα μετασχηματίσει σε κάτι όμορφο και χρήσιμο που θα μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά και να μας εμπνέει με το ένδοξο παρελθόν του.
Η καμπάνια τους ανέβηκε στο Indiegogo (https://igg.me/at/jetk) πριν από λίγες μόνο ώρες και το βίντεό της είναι φανταστικό…”
Δείτε το βίντεο:

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016