Και ξαφνικά μεταθέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό! Μέσα στο καταχείμωνο τουλάχιστον 400 “έκτακτες” μεταθέσεις έχουν σταλεί ήδη σε στελέχη του ΠΝ ! Ασυνήθιστο γεγονός που είχε πολλά χρόνια να συμβεί.
Η αιτία και η ανάγκη να βγουν όλες αυτές οι μεταθέσεις -κυρίως για υπαξιωματικούς- είναι ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση,αφού το “ντόμινο” των μεταθέσεων προκαλεί μεγάλα προβλήματα σε πάρα πολλές οικογένειες.

Κάποιοι συνδυάζουν τις μαζικές έκτακτες μεταθέσεις με γεγονότα που έρχονται. Επισημαίνουν τις επισκέψεις του αμερικανού πρέσβη και του Ναυάρχου Τζέϊμς Σταυρίδη στο ΥΠΕΘΑ .Και προσθέτουν και την απόφαση των ΗΠΑ για μόνιμη ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο. Όλα αυτά προκαλούν σενάρια “ετοιμότητας”.

Το θέμα όμως είναι αν η λογική των έκτακτων μεταθέσεων είναι να πάει κόσμος στα καράβια του Στόλου ή αν αντιθέτως όπως λένε οι καχύποπτοι να …φύγει απ΄ αυτά για υπηρεσίες ξηράς.

Οι  πιο καχύποπτοι και λίγοτερο φίλοι των “στρατηγικών σεναρίων” κάνουν λόγο απλά για…τακτοποίηση κοινωνικών αιτημάτων.

Όπως και να ‘χει η φουρτούνα στο ΠΝ δεν λέει να κοπάσει! Μετά από την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στο “κόψιμο” των πλεύσιμων για τις αποστολές εξωτερικού,έρχονται οι εκατοντάδες έκτακτες μεταθέσεις να προκαλέσουν νέο πονοκέφαλο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016