Άσυλο στη Γερμανία ζητούν 60 Τούρκοι αξιωματικοί που υπηρετούν σε θέσεις του ΝΑΤΟ!

Η πλειοψηφία των Τούρκων αξιωματικών και αξιωματούχων που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ αρνούνται να επιστρέψουν στην χώρα τους,παρά το γεγονός ότι έχουν κληθεί από το καθεστώς Ερντογάν! Φοβούνται ότι θα διωχθούν και ζητούν άσυλο από τη Γερμανία!

Σύμφωνα με  πληροφορίες που λαμβάνονται από την τουρκική υπηρεσία της DW, περίπου 60 Τούρκοι υπηκόους κατόχοι διπλωματικών διαβατηρίων έχουν παραμείνει στη Γερμανία από τον Ιούλιο, παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία τους στις θέσεις που είχαν τοποθετηθεί ολοκληρώθηκε!

Οι πληροφορίες λένε  ότι η πλειοψηφία είναι στρατιωτικοί  που υπηρετούν στο  ΝΑΤΟ . Ορισμένοι από αυτούς έχουν  καταθέσει αιτήσεις  ασύλου στη Γερμανία.

Ο Ακόλουθος  Άμυνας  της τουρκικής πρεσβείας στο Βερολίνο, γνωστός με το ακρωνύμιο μ.Χ. (σύμφωνα με το τουρκικό νομικό κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την υποβολή εκθέσεων), λέγεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία, αφού αρνήθηκε να επιστρέψει στην Άγκυρα μετά την ολοκλήρωση της θητείας  του.

Τρεις διπλωμάτες απέρριψε

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μόνο τρεις Τούρκοι  αξιωματούχοι που εργάζονται στη Γερμανία έχουν επιστρέψει στην Άγκυρα .

Η Τουρκία πιέζει το Βερολίνο για να μην δώσει άσυλο σε κανέναν και οι γερμανικές αρχές βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Η εικόνα των συλλήψεων στην Τουρκία αποτυπώνεται στον πίνακα που ακολουθείQ

TOURKIA

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016