Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα συνεχίσουν την αποφασιστική τους επιθετική εκστρατεία εναντίον “τρομοκρατών” και θα ανακαταλάβουν σίγουρα τον έλεγχο της Παλμύρας, μετά την κατάληψη του Χαλεπιού, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Δεν θα σταματήσουμε (την επιθετική μας εκστρατεία). Οι εκεχειρίες θα τηρούνται μόνο σε περιοχές όπου οι τρομοκράτες είτε παραδίνουν τον οπλισμό τους, είτε συμφωνούν στην αποχώρηση τους», τόνισε ο Σύρος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Rossiya-24 και NTV.

Ο Άσαντ επισήμανε ότι η Μόσχα δεν ασκεί πιέσεις στην Δαμασκό για να υιοθετήσει συγκεκριμένες θέσεις, αλλά παρέχει κάποιες φορές συμβουλές. Πρόσθεσε πως οι συριακές αρχές θα αποφασίσουν κατόπιν διαβούλευσης με την Ρωσία και το Ιράν για το ποια συριακή πόλη θα απελευθερώσουν έπειτα από την κατάληψη του Χαλεπιού.

Όπως υποστήριξε, η πλειοψηφία των σύρων πολιτών είναι αντίθετη με την ιδέα της αποδυνάμωσης του κράτους και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, ενώ σημείωσε πως είναι αδύνατη η συζήτηση για οποιαδήποτε πρόταση για τροποποιήσεις του Συντάγματος, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην χώρα.

Σημείωσε πως ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να γίνει ένας σύμμαχος της Συρίας αν διατηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι οι σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους έπειτα από τον πόλεμο, τονίζοντας πως η διαδικασία επαναπατρισμού κάποιων σύρων έχει ήδη ξεκινήσει.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016