Στην άμεση απομάκρυνση από το λιμάνι του Ηρακλείου, των εκρηκτικών που εντοπίστηκαν στο πλοίο «Andromeda», προχωρά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο Υπουργός κ, Κουρουμπλής, δήλωσε σχετικά ότι το Λιμενικό έχει ήδη αποθηκεύσει με ασφάλεια τα εκρηκτικά σε χώρους του λιμανιού, και σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δρομολογείται η άμεση απομάκρυνση και μεταφορά τους σε χώρους του στρατού.

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Κρητης κ Αρναουτάκης είχε θέσει το θέμα της απομάκρυνσης επιτακτικά  και είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον κ. Κουρουμπλή και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ Αποστολάκη.

Να σημειωθεί ότι ο κ Αρναουτακης έθεσε θέμα, όπως είπε ο ίδιος σε ραδιοσταθμό, ότι πρεπει να απομακρυνθούν από την Κρήτη και άλλα εκρηκτικά που βρίσκονται στα ΧΑΝΙΑ
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016