Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΣΤΡΑΤΟΣ
24/04/2017 | 10:22 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Όχι άλλα δάκρυα και δηλώσεις για το ΧΙΟΥΙ! Έργα αναμένουμε

Όχι άλλα δάκρυα και δηλώσεις για το ΧΙΟΥΙ! Έργα αναμένουμε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το θέμα της συντριβής του ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ,πέρασε ήδη στα “ψιλά” της επικαιρότητας. Πιθανόν να κάνουμε πολύ καιρό να ξανακούσουμε γι΄ αυτό. Ίσως μετά από μήνες να διαβάσουμε ή να ακούσουμε κάπου κάτι αόριστο για τα αίτια της τραγωδίας. Θα ΄ναι το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων…Έτσι γίνεται πάντα στην Ελλάδα.

Αποφύγαμε να δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε δήλωση πολιτικού για την τραγωδία του ΧΙΟΥΙ. Δεν αμφισβητούμε την ανθρώπινη πλευρά των πολιτικών.Προφανώς ήταν και γι΄ αυτούς στενάχωρη η είδηση του χαμού τεσσάρων ανθρώπων. Όμως δεν αρκεί να λυπούνται και να το εκφράζουν απλά με δηλώσεις. Δεν είναι αυτή η δουλειά τους.

Σε κάθε περίπτωση δυστυχήματος έχουμε γράψει ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών,είναι όχι απλά να “νεκρολογούμε” και να εκφράζουμε την οδύνη μας,αλλά να διορθώνουμε τα λάθη και να προσπαθούμε όλοι να οδηγήσουμε τις ΕΔ σ΄ ένα άλλο επίπεδο. Στις μοντέρνες,σύγχρονες,αποτελεσματικές ΕΔ που όλοι λέμε ότι θέλουμε αλλά δεν κάνουμε και πολλά για να τις αποκτήσουμε.

Θυμηθήκαμε όλοι και πρώτοι οι πολιτικοί την παλαιότητα του υλικού με το οποίο η Αεροπορία Στρατού καλείται να κάνει τη δουλειά της. Και τι έχει γίνει χρόνια τώρα για να το διορθώσουμε; Τίποτα…Η αγορά φιάσκο των NH-90 δεν έχει ακόμη προσφέρει τίποτα από λάθη και παραλείψεις πολιτικών. Κάποιοι ελέγχονται ήδη από τη δικαιοσύνη γι΄ αυτή την αγορά η οποία κατέληξε να έχουμε καινούργια μεν…παρκαρισμένα δε ελικόπτερα. Κι αυτοί που ακολούθησαν εκείνους που υπέγραψαν τις κακές συμβάσεις τι έπραξαν για να λύσουν τα προβλήματα;

Αν και δεν έχει προκύψει από πουθενά ότι για την τραγωδία με το ΧΙΟΥΙ αιτία είναι η παλαιότητα του ελικοπτέρου,είναι γεγονός ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της γήρανσης του στόλου με τον οποίο καλείται να επιχειρεί. Το θέμα δεν αφορά μόνο στην Αεροπορία Στρατού βέβαια. Είναι πρόβλημα σε πολλούς τομείς των ΕΔ.

Ας αφήσουν λοιπόν τις δηλώσεις οι πολιτικοί. Δουλειά τους είναι να αναζητούν λύσεις και να τις υλοποιούν.Για να γίνει αυτό θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι να ενδιαφερθούν πραγματικά για τα προβλήματα της Εθνικής Άμυνας κι όχι να τα χρησιμοποιούν μόνο για κομματικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.

Όχι άλλα δάκρυα λοιπόν για το ΧΙΟΥΙ. Έργα αναμένουμε…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης