Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Ότι κι αν επιχειρήσετε θα μας βρείτε απέναντι” είπε ο Αποστολάκης στον Ακάρ

“Ότι κι αν επιχειρήσετε θα μας βρείτε απέναντι”. Το νόημα όσων είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης με την γλώσσα της “στρατιωτική διπλωματίας” είναι αυτό.

Η συζήτηση των δύο Αρχηγών μπορεί να έγινε -όπως ήταν φυσικό- σε ήπιους τόνους αλλά και οι δύο έστειλαν τα μηνύματα που ήθελαν.

Ο Ακάρ επανέλαβε τις γνωστές τουρκικές θέσεις που με την προτροπή “να τα βρούμε” θέλουν τον έλεγχο του μισού Αιγαίου. Ο Ακάρ είναι ίσως ο πρώτος Τούρκος Αρχηγός που βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας κυβέρνησης, η οποία βέβαια λειτουργεί με ολοκληρωτικό τρόπο. Όλα τα χρόνια της ελληνοτουρκικής τριβής είχαμε το σενάριο που ήθελε τους πολιτικούς της Τουρκίας να λένε ότι δεν ελέγχουν τους στρατιωτικούς. Οι όροι άλλαξαν μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και ο Ακάρ είναι ένας Αρχηγός “ευνουχισμένος”, αν συγκριθεί με τους προκατόχους του.

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης, σ΄ όλη τη διάρκεια της συζήτησης επέμεινε να εκπέμπει το μήνυμα ότι η Ελλάδα των χιλίων προβλημάτων δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραμείνει αδρανής αν η Τουρκία επιχειρήσει οτιδήποτε. “Δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη,οποιαδήποτε κίνησή σας”, είπε μεταξύ άλλων ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Στο βίντεο η ομιλία του Α/ΓΕΕΘΑ στο βαλκανικό φόρουμ των Αρχηγών,πριν από τη συνάντηση Αποστολάκη-Ακάρ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης