Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική ΥΠΕΞ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
15/12/2017 | 17:26 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Χαζές οι επιθέσεις της αντιπολίτευσης για τα πυρομαχικά στη Σ.Αραβία” λέει ο Κοτζιάς!

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς ανταπέδωσε τα πυρά που συνεχώς δέχεται ο ίδιος και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία που τελικά έμεινε…απόπειρα πώλησης! Ο κ.Κοτζιάς χαρακτήρισε ούτε λίγο,ούτε πολύ χαζό τον τρόπο με τον οποίο η αντιπολίτευση προσπάθησε να κατασκευάσει όπως είπε ένα σκάνδαλο στο οποίο μόνο εκείνη πιστεύει:

Κληθείς να σχολιάσει τις επιθέσεις που δέχεται μαζί με τον υπουργό ‘Αμυνας, τις χαρακτήρισε «χαζές» σημειώνοντας: «Έχω την εντύπωση ότι η αντιπολίτευση σχεδίαζε κάποια στιγμή να αντιμετωπίσει την κυβέρνηση ως παρένθεση, ότι θα μείνει δυο τρεις μήνες και θα φύγει. Αυτοί οι δυο- τρεις μήνες έγιναν έξι, δώδεκα, δυο χρόνια, το Γενάρη έχουμε τρία χρόνια και φαίνεται ότι θα τραβήξει κι άλλο. ‘Αρα προσπαθούν να βρουν άλλους τρόπους να πλήξουν ή να διασπάσουν την κυβερνητική πλειοψηφία και νομίζω σε αυτό κάνουν μια συνεχή και εντατική επίθεση στον κ. Καμμένο».

Επίσης, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι «η αντιπολίτευση θέλει να υπονομεύσει το μεγάλο κύρος που αποκτά, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και στον ελληνικό λαό και στις γραμμές της ίδιας της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα στην πατριωτική της πτέρυγα». Παράλληλα, έθεσε ως τρίτο λόγο τη «δυσκολία αντιπολιτευτικής πολιτικής», με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση να «καταφεύγει σε μη πραγματικά γεγονότα».

Και προσέθεσε: «Εγώ είδα την εξής διαδικασία: δεν υπάρχει σκάνδαλο αν δεν υπάρχει οικονομική πράξη. Δεύτερον, στήριξε αυτό το σκάνδαλο σε μια πηγή η οποία αποδείχθηκε ότι δεν είναι πηγή. Ηταν ένας Έλληνας ο οποίος υπήρξε συνεργάτης στο υπουργείο Οικονομικών Σαουδικής Αραβίας, μετά πήγε στη Βρετανία και εκτίμησε ότι επαγγελματικό του συμφέρον είναι να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία. Αλλά είναι πολύ μακριά από το να είναι ο μυστικός πληροφοριοδότης σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο. Και δεν θα το είχα ψάξει αυτό, αν δεν μου φαινόταν εξ αρχής λίγο χαζό να μου λέει κάποιος ότι η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας είχε διάφορους ξένους στους οποίους λέει τι συζητάει. Αυτά δεν γίνονται, όποιος ξέρει από διπλωματία. Ρωτήσαμε τις αρμόδιες Αρχές της χώρας και τους αρμόδιους και είπαν “ότι αυτά δεν υπάρχουν”, εν πάση περιπτώσει. Στήθηκε ένα δήθεν σκάνδαλο και αφού το πίστεψαν οι ίδιοι ότι είναι σκάνδαλο, μετά λένε “ποιος φταίει για το σκάνδαλο;”».

Ο κ. Κοτζιάς κάλεσε τους επικριτές του «να κοιτάξουν καλύτερα αυτά τα τηλεγραφήματα που έχουν στα χέρια τους σε ποιους απευθύνονται», εξηγώντας ότι αυτό που δεν βλέπουν είναι ότι τα τηλεγραφήματα από την πρεσβεία του Ριάντ και τα e-mail που ο ίδιος τα διάβασε πρώτη φορά στον Τύπο, «δεν απευθύνονται προς το υπουργείο», υπογραμμίζοντας ότι το αναζήτησε και ότι «αυτό το e-mail δεν έχει ως αποδέκτη ούτε εμένα, ούτε την Α6 αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου, ούτε το ίδιο το υπουργείο και δεν είναι το μόνο έγγραφο».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης