Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
03/04/2017 | 06:50 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Χάσαμε τους ΟΒΑ στοπ”! Μικρή η προσέλευση για τις 1000 προσλήψεις στις ΕΔ!

Όταν ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 1000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης, όλοι υποθέσαμε ότι το ενδιαφέρον θα ήταν τόσο μεγάλο, που θα υπήρχε πρόβλημα. Τη Παρασκευή το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μέχρι τις 10 Απριλίου για τους ΟΒΑ του Στρατού Ξηράς και του ΠΝ. Ο λόγος είναι ότι η προσέλευση υποψηφίων δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις. Στο ΠΝ για παράδειγμα για τις 200 θέσεις ΟΒΑ ,έχουν κατατεθεί μόλις 102 αιτήσεις!

Θα αναρωτηθεί κάποιος “με τόση ανεργία γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον”;

Γιατί η εργασία στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι καθόλου εύκολη και αυτό πια είναι γνωστό. Οι μύθοι που εξομοίωναν την εργασία στις ΕΔ με άλλους τομείς του κρατικού μηχανισμού έχουν πια καταρρεύσει.

Γιατί η εργασία στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι η πιο κακοπληρωμένη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εργασία που έχει να κάνει με τη κρατική μηχανή. Οι ΟΒΑ που θα προσληφθούν θα έχουν μισθό το πολύ 650 ευρώ. Όλοι τους θα κληθούν να υπηρετήσουν μακρυά από το σπίτι τους. Συνεπώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβιώσουν οικονομικά.

Γιατί όπως οι ΕΠΟΠ και οι ΕΜΘ και οι ΟΒΑ θα αντιμετωπιστούν απλά ως “αγγαρειομάχοι”, ανθρώπινο δυναμικό για σκοπιές και γενικώς ως δυναμικό που τα κάνει όλα “γιατί σας πληρώνουμε κιόλας”. Προφανώς και οι ΕΠΟΠ και οι ΕΜΘ και οι ΟΒΑ γνωρίζουν τη θέση τους στην ιεραρχία του στρατεύματος. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να εισπράττουν κάθε μέρα ένα κλίμα απόλυτης απαξίωσης του ρόλου τους. Ο οποίος είναι και χρήσιμος και σημαντικός.

Μην έχουμε λοιπόν απορίες γιατί παρά το υψηλό ποσοστό ανεργίας δεν βρίσκουμε ΟΒΑ! Αν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις ΕΔ με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεν θα αργήσει η μέρα που θα ΄χουμε πρόβλημα ακόμη και στους υποψηφίους για τις Στρατιωτικές Σχολές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης