Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
25/08/2016 | 16:05 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Φεύγουν και οι Γερμανοί από το Ιντσιρλίκ; Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Φεύγουν και οι Γερμανοί από το Ιντσιρλίκ; Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στο Ιντσιρλίκ! Οι δημόσιες δηλώσεις στήριξης του καθεστώτος Ερντογάν από ΗΠΑ και Γερμανία δεν συνάδουν με τις προετοιμασίες τους να αποχωρήσουν από το Ιντσιρλίκ.

Για τους Αμερικανούς είναι γνωστό ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό -πριν από το πραξικόπημα- προετοιμάζουν την έξοδό τους από το Ιντσιρλίκ και κάποιες πληροφορίες τους θέλουν να έχουν ετοιμάσει νέα βάση στο Κομπάνι.

Και οι Γερμανοί όμως δείχνουν ανάλογες διαθέσεις.Σύμφωνα με όσα γράφει το  «Spiegel – Online»,η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας σχετικά την απαγόρευση επίσκεψης Γερμανών βουλευτών έχει ανοίξει το θέμα της αποχώρησης. Υπέρ της απόσυρσης τάσσονται ευθέως και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ “μετά την επίσημη απόρριψη από την τουρκική κυβέρνηση της επίσκεψης Γερμανών βουλευτών σε τμήματα των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων που σταθμεύουν στην Τουρκία, η SPD ζητάει για πρώτη φορά την πλήρη απόσυρση των μαχητικών αεροσκαφών Tornado από τη βάση του Ιντσιρλίκ. «Εάν η επίσκεψη στους στρατιώτες δεν καταστεί δυνατή, μια ανανέωση της εντολής αποκλείεται. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να διερευνήσει άλλες τοποθεσίες για τους Γερμανούς στρατιώτες», δηλώνει στο περιοδικό ο αρμόδιος της SPD για θέματα ‘Αμυνας Ράινερ ‘Αρνολντ. Η εντολή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για την επιχείρηση εκπνέει τον ερχόμενο Δεκέμβριο και χωρίς τις ψήφους της SPD η ανανέωσή της αποκλείεται”.

Ήδη όπως γράφει το «Spiegel-Online», τα γερμανικά Tornados και τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού θα μπορούσαν να μεταφερθούν από την Τουρκία στην Ιορδανία ή στην Κύπρο, ώστε να επιχειρούν από εκεί στην Συρία και στο Ιράκ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης