Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Υπαναχώρηση από την παγκοσμιοποίηση προτείνει η Μέι”

Αυτό που προτείνει στους ψηφοφόρους η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι μια υπαναχώρηση από την παγκοσμιοποίηση, κι αυτό είναι μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στην πρόσφατη βρετανική πολιτική ιστορία, έκρινε χθες Σάββατο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης των Συντηρητικών, ο Τζορτζ Όζμπορν.

Ο Όζμπορν, ο οποίος απομακρύνθηκε από το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση της Μέι μετά την ψήφο υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, επέκρινε εξάλλου το σχέδιο της πρωθυπουργού των Τόρις να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που υποδέχεται η χώρα σε μερικές δεκάδες χιλιάδες, ενώ τόνισε πως οι προτάσεις της για τις περικοπές στα επιδόματα και την κοινωνική πρόνοια προφανώς δεν αποτελούσαν προϊόν μελέτης ή ανάλυσης.

Η Τερέζα Μέι κατέκρινε τις «ανεμπόδιστες ελεύθερες αγορές» και δεσμεύθηκε ότι θα τιθασεύσει τις υπερβολές των επιχειρήσεων νωρίτερα αυτό τον μήνα, στις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των Εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, δεσμεύθηκε από την πλευρά του ότι θα εθνικοποιήσει την ύδρευση, τα ταχυδρομεία και τους σιδηροδρόμους.

«Τόσο η Τερέζα Μέι όσο και ο Τζέρεμι Κόρμπιν προτείνουν, με πολύ διαφορετικούς τρόπους, μια υποχώρηση από τον διεθνή φιλελευθερισμό κι από την παγκοσμιοποίηση», υποστήριξε ο Όζμπορν, ο οποίος έχει πλέον αναλάβει διευθυντής της εφημερίδας Evening Standard, μιλώντας στη βρετανική δημόσια τηλεόραση BBC.

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη στη βρετανική πολιτική, και νομίζω πως πολλοί δεν είναι τόσο σίγουροι πως πρόκειται για μια εξέλιξη προς τη σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε. Στην πρώτη του ημέρα στον ρόλο του διευθυντή της Ίβνινγκ Στάνταρντ νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Όζμπορν εξαπέλυσε φραστικά πυρά εναντίον της Μέι τόσο επειδή προκήρυξε πρόωρες εκλογές, όσο και για την «μη ρεαλιστική» στάση της σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο 46χρονος Όζμπορν, που για αρκετούς ήταν ένας από τους βασικούς μνηστήρες στις τάξεις των Τόρις του αξιώματος του πρωθυπουργού, αποπέμφθηκε πέρυσι από τη Μέι, αφού ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών της ατυχήσασας εκστρατείας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Πέραν της δουλειάς του στη διεύθυνση της εφημερίδας, ο Όζμπορν αμείβεται με 650.000 λίρες τον χρόνο για να εργάζεται ως σύμβουλος διαχείρισης κεφαλαίων της BlackRock, ενώ έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες λίρες για ομιλίες που εκφώνησε. Αναφερόμενος στα σχέδια της Μέι για τη μείωση της μετανάστευσης, ο Όζμπορν διερωτήθηκε «ποιος τομέας της οικονομίας δεν θα μπορεί να έχει το εργατικό δυναμικό που χρειάζεται σήμερα;», και «ποιες οικογένειες δεν θα μπορέσουν να επανενωθούν;»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης