Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και 11 τραυματίες σε ρωσικό Βομβαρδισμό στην Αλ Μπαμπ

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και 11 τραυματίες σε ρωσικό Βομβαρδισμό στην Αλ Μπαμπ

Του Μ. Στυλιανού

Τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν, από λάθος, σε ρωσικό βομβαρδισμό στην περιοχή του αλ- Μπαμπ στη  βόρειο Συρία, σήμερα το πρωί, ανέφερε τουρκική ανακοίνωση και επιβεβαίωσε η Μόσχα.

Το αμερικανικό πρακτορείο ΖeroHedge, συνεχίζει ιοβόλα : Πόσο πραγματικό ατύχημα και πόσο ανταπόδοση για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου τον Νοέμβριο του 2015 είναι αβέβαιο, αλλά σύμφωνα με τον Γραμματέα Τύπου του Κρεμλίνου Δημήτρη Πεσκώφ, ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Δημήτρη Πεσκώφ δήλωσε πως Ρωσία και Τουρκία θα ερευνήσουν από κοινού τις συνθήκες του ατυχήματος. Ο Πεσκώφ δήλωσε στο πρακτορείο Σπούτνικ ότι ο Πούτιν είπε στον Ερντογάν ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν λόγω μη συντονισμού των συντεταγμένων κατά τους βομβαρδισμούς των ρωσικών αεριωθουμένων στη Συρία. Συμφώνησαν να επεκτείνουν τον στρατιωτικό συντονισμό στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών ομάδων τη Συρία.

Το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης είχε επίσης επιβεβαιώσει το χωρίς πρόθεση πλήγμα. Ανέφερε πως ρωσικά βομβαρδιστικά εκτελούσαν αποστολή καταστροφής θέσεων τζιχαντιστών πλησίον του αλ-Μπαμπ, όταν Τούρκοι στρατιώτες επλήγησαν εκ λάθους. Οι αρχηγοί των δύο γενικών επιτελείων συμφώνησαν να συντονίσουν στενότερα τις κοινές ενέργειές τους και να ανταλλάσσουν πληροφορίες για την κατάσταση επί του εδάφους…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης