Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Τρέχει” ο εκσυγχρονισμός των F-16; Σύσκεψη στο ΓΕΑ με το χρόνο να πιέζει

“Τώρα τρέχουμε”; Το ερώτημα έχει να κάνει με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16, που με την έλευση του 2017 φαίνεται ότι μπαίνει σε νέα φάση. Τη περασμένη εβδομάδα έγινε στο ΓΕΑ ευρεία σύσκεψη υπό τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαϊτση,για να εξεταστούν πως μπορούν να αποφευχθούν χρονικές καθυστερήσεις από την δεδομένη γραφειοκρατική διαδικασία που υπάρχει σ΄ αυτές τις περιπτώσεις.

Το αντικείμενο της σύσκεψης δείχνει αυτό που αρκετές φορές στο Militaire.gr  έχουμε επισημάνει. Το πρόβλημά μας για την αναβάθιση του αεροπορικού μας στόλου δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι και θέμα χρόνου.

Η ΠΑ από το 2009 είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη εκσυγχρονισμών και αναβαθμίσεων,θέτοντας πάντα στο τραπέζι και το θέμα της επιλογής -έστω- νέου μαχητικού. Καμία κυβέρνηση και σχεδόν  κανένας ΥΕΘΑ δεν έδωσαν σημασία. Εξαιρέσεις ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και τώρα ο Πάνος Καμμένος.

Η διαδικασία εκσυγχρονισμού των F-16,δεν είναι κάτι που μπορεί να ολοκληρωθεί…σε μήνες. Χρειάζονται χρόνια! Υπολογίζεται ότι για να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση όλου του στόλου των F-16  ενδέχεται να χρειαστούν από 7 έως 10 χρόνια. Στο μεταξύ η Τουρκία θα ΄χει αρχίσει να παραλαμβάνει F-35.

Το πιθανότερο σενάριο για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 έχει επιλεγεί, όπως έγραψε το Militaire.gr.

Γι΄ αυτό το λόγο αναζητούνται τρόποι που μπορούν να μειώσουν το χρόνο. Κι αυτό μπορεί να γίνει με το “τρέξιμο” των διαδικασιών που χρειάζονται για να εγκριθεί το πρόγραμμα από την αμερικανική πλευρά.

Αν θα το καταφέρουμε είναι ένα ερώτημα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης