Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
26/02/2016 | 23:23
Militaire News

“Το PKK δεν υπακούει πια στον Οτσαλάν” λέει η Άγκυρα

Το καθεστώς Ερντογάν εκφράζει την άποψη ότι οι μαχητές του PKK δεν υπακούουν πια τον ιστορικό τους ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, υποστήριξε ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν έχει χάσει κάθε έλεγχο στον ένοπλο βραχίονα του αυτονομιστικού κινήματός του.

Έως το καλοκαίρι του 2015, οι βουλευτές του κουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) μπορούσαν να μεταβούν στο νησί Ιμραλί  όπου ο ιστορικός ηγέτης του PKK εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε μία τουρκική φυλακή. Στις συναντήσεις τους με τον Οτσαλάν εκείνος απηύθυνε εκκλήσεις υπέρ του αφοπλισμού του PKK.

«Την τελευταία φορά που απηύθυνε αυτήν την έκκληση, δεν εισακούστηκε από κανέναν» απάντησε ο Ιμπραήμ Καλίν στο ερώτημα που του τέθηκε για ποιους λόγους οι τουρκικές αρχές δεν επιτρέπουν πλέον στους βουλευτές του HDP να μεταβούν στο Ιμραλί.

«Ο πρόεδρος (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) πήρε ένα μεγάλο ρίσκο επιτρέποντας στους βουλευτές του HDP να συναντήσουν τον Οτσαλάν» υπογράμμισε ο Τούρκος αξιωματούχος, καθώς η παραχώρηση αυτή είχε προκαλέσει το μένος των Τούρκων εθνικιστών.

«Εμείς το κάναμε προς το συμφέρον της ειρήνης. Εκείνοι πήγαν στο νησί, εμείς ελπίζαμε ότι το PKK θα ακούσει τον Οτσαλάν, δεν τον άκουσαν».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης