Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το Barbaros βορειοδυτικά της Κύπρου λίγες ώρες μετά το ανεπαρκές 51% στο δημοψήφισμα!

Το Barbaros βορειοδυτικά της Κύπρου λίγες ώρες μετά το ανεπαρκές 51% στο δημοψήφισμα!

Λίγες ώρες μετά από το “στραπάτσο” με το δημοψήφισμα και το ανεπαρκές 51% που πήρε το ΝΑΙ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος BARBAROS H. PASA βρίσκεται βορειοδυτικά  της Κύπρου.

Θα δούμε κι άλλα από την εκνευρισμένη Άγκυρα. Η οποία βεβαίως ψήφισε ΟΧΙ!

Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι συνιστούν…ψυχραιμία

Η τουρκική ηγεσία πρέπει να σκεφθεί με προσοχή τα επόμενα βήματά της, επισήμανε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρώπης, δεδομένης της μικρής διαφοράς στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σήμερα για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το εκλογικό σώμα της Τουρκίας ψήφισε για τη συνταγματική αναθεώρηση. Μπροστά στη μικρή διαφορά που καταγράφηκε στο αποτέλεσμα η τουρκική ηγεσία πρέπει να εξετάσει με προσοχή τα επόμενα βήματά της» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιερν Γιάγκλαντ σε μια ανακοίνωση.

«Είναι ύψιστης σημασίας να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας σε πλήρη ευθυγράμμιση με την αρχή του κράτους δικαίου όπως κατοχυρώνεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το Συμβούλιο της Ευρώπης, του οποίου η Τουρκία είναι πλήρες μέλος, είναι πανέτοιμο να στηρίξει την χώρα σε αυτή τη διαδικασία» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Η Τουρκία πρέπει να επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή εθνική συναίνεση στην εφαρμογή της αναθεώρησης του Συντάγματός της, με δεδομένο το πόσο μικρή ήταν η διαφορά του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, έκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε αργά το βράδυ .

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης