Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το 40% των Ελλήνων θέλει Grexit! Έργο…Σόϊμπλε

Το 40% των Ελλήνων θέλει Grexit! Έργο...Σόϊμπλε

Οι Έλληνες ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές παλαιότερα της ΕΟΚ,μετέπειτα της ΕΕ και βέβαια του ευρώ. Σχεδόν επτά χρόνια κρίσης την οποία διαχειρίζεται ο χερ Σόϊμπλε και η κυρία Μέρκελ, ήταν αρκετά για να κάνουν το 40% των Ελλήνων να επιθυμούν αυτό που οι Γερμανοί παρουσιάζουν ως μόνιμη απειλή: Grexit!

Η πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύει τη δυσπιστία που διέπει τις σχέσεις των Ελλήνων με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και συγκεκριμένα με την Ε Ε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Grexit θέλει το 40% των Ελλήνων!

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων και συγκεκριμένα το 84% θεωρεί ότι η ΕΕ κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη αναφορικά με το εάν η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε κρίνεται θετική ή αρνητική για τη χώρα, με ποσσοστά 44% και 45% αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα μόλις 6 στους 10 τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, κάτι που σημαίνει πως το 40% θέλει Grexit!

Η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών δεν μπορούν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους κατά τον τελευταίο μήνα κάποια αναφορά στα MME που παρακολουθούν σχετικά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η μεγάλη πλειοψηφία, πάνω από 7 στους 10, θεωρεί ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις δραστηριότητες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Συγκριτικά για τις δραστηριότητες του ελληνικού κοινοβουλίου 4 στους 10 δηλώνουν ότι έχουν ανεπαρκή ενημέρωση σχετικά με αυτές.

Διαβάστε περισσότερα στο thepressroom.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης