Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιμένει ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό και επιτίθεται στον Καμμένο

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιμένει ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό και επιτίθεται στον Καμμένο

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία με την σφραγίδα του ΥΠΕΞ μάλιστα,το οποίο σε επίσημη ανακοίνωσή του επιμένει να χαρακτηρίζει το Αγαθονήσι …τουρκικό και να επιτίθεται στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο που το…επισκέπτεται!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

« Η Τουρκία πάντοτε βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, το οποίο σέβεται. Από την άλλη, υπάρχουν μια σειρά προβλημάτων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στη θάλασσα του Αιγαίου που συνδέονται το ένα με το άλλο.

Η Τουρκία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίλυση των εν λόγω προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο και μέσω της ειρηνικής οδού.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι διαθέσιμοι και οι δίαυλοι διαλόγου που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου.

Με καταγεγραμμένη τη θέση της Ελλάδας για εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου, δεν θα πρέπει να έχει κανείς να πει κάτι σε αυτό το θέμα.

Επομένως, είναι απαράδεκτες οι κινήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας προς την κατεύθυνση της διάλυσης των προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών για την ενίσχυση της καλής γειτονίας, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθούν τέλος σε αυτές τις ενέργειες».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης