Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
22/09/2017 | 12:56 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Επέμβαση στο Κουρδιστάν ετοιμάζει ο Ερντογάν! Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας

Επέμβαση στο Κουρδιστάν ετοιμάζει ο Ερντογάν! Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας συγκαλεί σήμερα  το απόγευμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  στο ”παλάτι” του  για το Κουρδικο Δημοψήφισμα στο Ιρακ στις 25 Σεπτεμβρίου και μάλιστα  σε μια στιγμή  που έχει εξασφαλίσει κοινή στάση με τις  ΗΠΑ κατά την συνάντησή του με τον Ντ.Τραμπ..

Ωστόσο  η κρίσιμη συνεδρίαση είναι η προαναγγελθεισα για αυριο Σάββατο από τον ίδιο συνεδρίαση του τουρκικού Κοινοβουλίου η οποία – οπως μετέδωσε η τουρκική TV- θα βγάλει εντολή για την αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό.

Σε συνέντευξή του  στο Πρακτορείο Reuters μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ  και ερωτηθείς για την αντίδραση της Τουρκίας σχετικά με το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που σχεδιάζεται να διεξαχθεί στην Περιφερειακή Κουρδική Διοίκηση του Ιράκ, ο Ερντογάν είπε ότι το Σάββατο η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας  θα συνεδριάσει εκτάκτως για να ψηφίσει εντολή για την αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό.

Ο Τούρκος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε επίσης ότι στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και του υπουργικού Συμβουλίου θα ληφθεί απόφαση για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν σε βάρος της Περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης του Ιράκ.

Σημείωσε επίσης μεταξυ άλλων ότι υπάρχουν λάθη στην πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με τη Συρία, προσθέτοντας πως σήμερα στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ΝΤΑΕΣ (ISIS) , είναι λάθος η συνεργασία με την PYD, τον βραχίονα μιας άλλης, όπως ειπε,  τρομοκρατικής οργάνωσης, της PKK, στην περιοχή.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, όπως γράψαμε ήδη,  δεν γίνεται αναφορά στις διαφορές επί των θεμάτων που παρέμειναν αγεφύρωτες  αλλά μόνο στα δύο θέματα στα οποία συμφωνούν. Αναφέρει συγκεκριμένα: Επιβεβαίωσαν τη στρατηγική τους συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία και συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για να προωθήσουν την περιφερειακή σταθερότητα και να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές. Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν στις 25 Σεπτεμβρίου και τις σοβαρές συνέπειες που θα ακολουθήσουν εάν αυτό συμβεί. Κάλεσαν τους Κούρδους ηγέτες να αποδεχθούν τη διαδικασία των εντατικών διαπραγματεύσεων σε όλα τα ανοικτά ζητήματα τις οποίες οι ΗΠΑ και η Τουρκία είναι έτοιμες να στηρίξουν και να υποστηρίξουν.

Ο  Ερντογαν , μετά την συνάντησή του με τον Tραμπ , θέλει να δείξει την αποφασιστικότητα του απέναντι στους Κουρδους όχι απλώς για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά κυρίως  γιατί  η ”βαθιά Τουρκία”  έχει ως απόλυτη θέση το σταμάτημα οποιαδήποτε κίνηση ανεξαρτησίας των Κούρδων αλλα και δημιουργίας οποιασδήποτε κίνησης δημιουργίας κρατικής οντότητας των Κουρδων.

 Στη σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που θα ξεκινήσει στις 15.00 και στη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου που θα ξεκινήσει στις 18.00 θα προεδρεύσει  φυσικά ο Τουρκος Πρόεδρος  Ερντογάν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης