Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το Ποτάμι στην ΕΑΒ

Το Ποτάμι στην ΕΑΒ

Συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ( ΕΑΒ ) Ζαχαρία Γκίκα , του Διευθύνοντα Συμβούλου ( Δ/Σ) της εταιρίας Γιώργου Μαζαράκου , Στελεχών της εταιρίας και αντιπροσωπείας του Ποταμιού , αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Παναγιώτη Καρκατσούλη , τον πολιτικό υπεύθυνο του Τομέα Άμυνας Γιώργο Τσιτσιλιάνο , τον Συντονιστή του Τομέα Άμυνας Μανώλη Κανδηλάκη και του εμπειρογνώμονα του Τομέα Χρυσόστομο Ζάκα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρίας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα με την ατζέντα να περιλαμβάνει τα ζητήματα που απασχολούν την εταιρία τόσο στα οικονομικά όσο και στα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη , ενώ αποφασίστηκε να ενισχυθεί η αμφίδρομη επικοινωνία. 

Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε ότι ο Πρόεδρος και ο Δ/Σ – οι οποίοι τυγχάνουν να είναι μηχανικοί προέλευσης της Σχολής Ικάρων – με ιδιαίτερες γνώσεις στο αεροπορικό υλικό, καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να καταστεί η εταιρία κερδοφόρα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία και χρειάζονται άμεση λύση από την κυβέρνηση δεδομένου ότι δεν υπάρχει κρατική επιδότηση, είναι:

1)Η παρακράτηση του 20% των κερδών της εταιρίας λόγω χρεών από τα παρελθόντα έτη. Εκτιμάται ότι με ένα ποσοστό τουλάχιστον του 5% η εταιρία θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο έργο της.

2)Η μη δυνατότητα διαχείρισης του εγκεκριμένου προϋπολογισμού κατά την κρίση της εταιρίας .

3)Η μη διατήρηση του επιδόματος επικινδύνου εργασίας, του επιδόματος σίτισης, της ιδιωτικής ασφάλισης κινδύνου και ζωής και η αύξηση του υπερωριακού κόστους εργασίας (σήμερα είναι στα 2,7 ευρώ περίπου ανά ώρα) , αποτελούν θέματα ζωτικής σημασίας για το προσωπικό για την ύπαρξη εργασιακής ειρήνης που είναι θεμελιώδες συστατικό για να βρεθεί η εταιρεία σε ανοδική τροχιά.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί το ταχύτερο , ότι η ΕΑΒ αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο σε πλούτο τεχνογνωσίας σε επιστημονικό αεροπορικό υλικό και όχι μόνο , όπου έχουν δαπανηθεί πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του από το 1975 που γεννήθηκε, που εφόσον αξιοποιηθεί κατάλληλα από την Πολιτεία θα έχει να συνεισφέρει πολλά στην Ελληνική οικονομία στην επιστημονική κοινότητα και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης