Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πρώτη Γραμμή ΤΟΥΡΚΙΑ
01/01/2017 | 18:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Το μήνυμα του Αρχηγού των τουρκικών ΕΔ μιλά για “στρατό του προφήτη” με …ολίγο από Κεμάλ!

Το μήνυμα του Αρχηγού των τουρκικών ΕΔ μιλά για

Μετάφραση Χαρ.Καραγκιοζούδης

Το μήνυμα του αρχηγού των τουρκικών ΕΔ  στρατηγού Χ.Ακάρ για το νέο έτος μπορεί να προκαλέσει από πικρά χαμόγελα, μέχρι εκνευρισμό σ΄ όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς την ιστορία της γειτονικής χώρας αλλά και σ΄ όποιον παρακολουθεί από την ειδησεογραφία τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Τουρκία στη διεθνή σκηνή σήμερα. Το να μιλά ο Τούρκος στρατηγός για “ένδοξο παρελθόν” είναι…θέμα.

Όπως θέμα είναι και η επίκληση του …προφήτη από τον οποίο όπως λέει ο Ακάρ προέκυψε ο στρατός της Τουρκίας! Σ΄ ένα στρατό που έχει ακόμη τη σφραγίδα του Κεμάλ, μια τέτοια φράση από τον Αρχηγό του προκαλεί εντύπωση.Προς το τέλος του μηνύματος βέβαια γίνεται αναφορά στον Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Ακάρ στο μήνυμά του προσπαθεί με έντονο τροπο να σβήσει το στίγμα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Όλο το μήνυμα:

Ηρωικά και ανιδιοτελή στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ως Τουρκικός Στρατός, που έχουμε την ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας μας, που δικαίως έχουμε κληρονομήσει από την ένδοξο ιστορία μας, μπορούμε να θρέψουμε το λαμπρό μέλλον του έθνους μας, με ακλόνητη την πεποίθησή μας στην επιβίωση του κράτους μας και στη σωτηρία του έθνους μας. Ως έθνος, στη ριζωμένη ιστορία μας για παράδειγμα, δεν είναι ασυνήθιστο και είχαμε προβλήματα, όμως ταυτόχρονα σε κάθε περίοδο του επικού παρελθόντος, επιλέξαμε την ανδρεία και έτσι αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά. Για τη νέα χρονιά  επιθυμία για τη χώρα μας και το έθνος μας, είναι να υπάρχει σε κάθε τομέα ειρήνη, ασφάλεια και ευτυχία και μ’ αυτή την ευχή χαιρετίζουμε το 2017.

Ο Στρατός μας που βγήκε από τον οίκο του προφήτη, δεν έχει κανένα άλλο σκοπό, παρά την προστασία των εδαφών της αγαπημένης μας πατρίδας από κάθε είδους κινδύνους και την προσφορά  υπηρεσιών στο ευγενές έθνος μας.

Ο Στρατός μας είναι αφιερωμένος στην ύπαρξή μας, την εθνική μας ενότητα και αποτελεί την εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητας. Τη χρονιά που αφήνουμε πίσω μας, μια κακοήθης, τρομοκρατική και προδοτική συμμορία,  προσπάθησε να συγκαλύψει τις βρώμικες και αιματηρές φιλοδοξίες της, λέρωσε την τιμημένη στολή και υποτάχθηκε στο κέντρο του σκότους, ζημίωσε το ευγενές έθνος μας και θα περάσει στην ιστορία μας ως ένας λεκές της παραφροσύνης, ως προδότες.

Μέσα σε όλη αυτή την προδοτική εικόνα, υπάρχουν ηρωικά στελέχη των ενδόξων ΤΕΔ στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα, που είναι λάτρεις του έθνους, πιστοί στο κράτος, που εκτελούν τα καθήκοντά και τις ευθύνες τους με υψηλή ευσυνειδησία, που αγωνίζονται ανιδιοτελώς, που εμπόδισαν τους προδότες και εκκαθαρίστηκαν ταχέως από τη δομή μας και αυτή την διαδικασία της εκκαθάρισης, την πραγματοποίησαν τα γνήσια παιδιά του έθνους. Είναι αυτοί που έχουν εκτελέσει κάθε είδους καθήκοντα στο εσωτερικό της χώρας αλλά και πέραν των συνόρων, σπάνιο παράδειγμα αυταπάρνησης, που συνέχισαν να εκτελούν με επιτυχία και να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντά τους και από δω και πέρα είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τα καθήκοντά τους με την ίδια αποφασιστικότητα, στις διαταγές του έθνους.

Οι ΤΕΔ μας, αμέσως μετά από την αιματηρή δαγκάνα της προδοτικής συμμορίας, συνέχισε με μια πλήρη αποφασιστικότητα τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μέσα στη χώρα και πέτυχε πολύ βαριά χτυπήματα στην τρομοκρατική οργάνωση, η οποία θέλησε να σύρει την περιοχή μας μέσα σε ένα κύκλο της φωτιάς, με σκοπό να καταστρέψει κάθε έννοια ενεργούς ασφάλειας. Πραγματοποίησαν (οι ΤΕΔ) τον πιο χειροπιαστό αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, η οποία συνεχίζει να απειλεί ολόκληρο τον κόσμο και την περιοχή μας και η οποία φώλιασε μέσα στη χώρα μας αλλά και πέρα από τα σύνορά μας. Έτσι προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στην ασφάλεια της χώρας μας αλλά και στη σωτηρία και την ασφάλεια αθώων ανθρώπων της περιοχής και έφεραν σε πέρας το καθήκον τους.

Ως ανιδιοτελή στελέχη των ΤΕΔ μας, όπως κατά την περασμένη χρονιά έτσι και για το έτος 2017, θα συνεχίσουμε πάση θυσία τις υπηρεσίες προς το ένδοξο έθνος μας, θα είμαστε πάντα κοντά στη θλίψη και τη χαρά του λαού μας, θα φέρουμε σε πέρας, σε ότι μας αναλογεί, για την προστασία των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της χώρας μας, τόσο μέσα στη χώρα όσο και σε διεθνές επίπεδο και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε με αποφασιστικότητα, στην αύξηση της αποτελεσματικότητας, της αποτρεπτικότητας και του κύρους των ΕΔ μας.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να ευχηθώ στο ευγενές έθνος μας να ζήσει μέσα σε πολλά χρόνια ευτυχίας, όπου σε όλη την επικράτεια, θα κυριαρχεί η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία. Με τον αιώνιο Αρχιστράτηγό μας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τους ενόπλους συνάδελφους, θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας και για τους νεκρούς της 15ης Ιουλίου αλλά και αυτούς που έπεσαν κατά τις δραστηριότητες πέραν των συνόρων, για τους ενόπλους συναδέλφους μας, για τα μέλη της Στρκής μας, τους Αστυνομικούς μας και τους πολιτοφύλακές μας, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την επιβίωση της χώρας μας, την ενότητα του έθνους μας, την ειρήνη και την ενότητα, αποτίω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους βετεράνους-αναπήρους και θεϊκής ευσπλαχνίας στους ιερούς νεκρούς μας.

Στα ηρωικά και ανιδιοτελή στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στους αποστράτους και στις πολύτιμες οικογένειές τους, στη Στρκή, της Αστυνομία και τους πολιτοφύλακές μας, εύχομαι καλή χρονιά,  υγεία, ευτυχία, και επιτυχίες.

                                                                         Χουλουσί  Ακάρ

                                                                              Στρατηγός

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης