Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
27/07/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Το “κόλπο” της κυβέρνησης για να περάσει τις σκληρές μειώσεις στους στρατιωτικούς

Το

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το κυβερνητικό κόλπο γνωστό, ανεξάρτητα με το χρώμα της κυβέρνησης. Γαλάζιοι, πράσινοι και εσχάτως κόκκινοι και μπλε το χρησιμποιούν με…συνέπεια. Θέλουν να περάσουν σκληρά μέτρα εναντίον μιας κοινωνικής ομάδας; Διαρρέουν ένα ακόμη σκληρότερο πακέτο μέτρων που προκαλεί τρόμο. Υπάρχουν αντιδράσεις και αρχίζει το παζάρι. Οι κυβερνήσεις …μεγαλόψυχα παίρνουν πίσω κάποια μέτρα τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν θα έπαιρναν και το πραγματικά σκληρό πακέτο μέτρων που από την αρχή είχαν σχεδιάσει παραμένει και περνά! Απλοϊκό στη σύλληψη κι έχει αρκετές φορές δουλέψει!

Όχι πια…

Έχουμε την υποψία ότι όσα διαρρέονται για το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο των στρατιωτικών  έχουν δόση υπερβολής γιατί  ξαναζούμε αυτό το κόλπο. Αλλά η κατάσταση δεν είναι όπως την έχουν υπολογίσει οι κυβερνώντες. Γιατί; Είναι απλά τα πράγματα.

Οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να ανεχθούν ούτε μισό ευρώ μείωση. Με οποιοδήποτε τρόπο και τέχνασμα.

Και γιατί δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο αλλά και γιατί όσο κι αν θέλουν να το ξεχάσουν στην κυβέρνηση, τους χρωστάνε κάτι λεφτά! Ναι, μιλάμε για εκείνη την απόφαση του ΣτΕ για την οποία Τσίπρας και Καμμένος έχουν δεσμευτεί αρκετές φορές ότι θα υλοποιήσουν στο ακέραιο.

Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι από το Μέγαρο Μαξίμου έλεγαν οι … “κύκλοι” που συνήθως μεταφέρουν τις πρωθυπουργικές δηλώσεις, ότι ο κ.Τσίπρας είχε δώσει σαφείς εντολές στο υπουργείο Οικονομικών να μην υπάρξει η παραμικρή μείωση στις αποδοχές των στρατιωτικών. Το είχαμε γράψει στο Militaire.gr, όπως είχαμε γράψει και για την κατάθεση της τροπολογίας των ΕΜΘ. Όταν μια κυβέρνηση κάνει δηλώσεις, δίνει διαβεβαιώσεις και καταθέτει τροπολογίες, δεν μπορείς να προβλέψεις ότι το κάνει…για πλάκα.

Συνεπώς ας μην έχουν καμία ελπίδα ότι το “κόλπο του Αρμαγεδώνα” θα μπορέσει να λειτουργήσει στο θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών.

Όσο για τα τεχνάσματα που επεξεργάζονται για να περάσουν οι μειώσεις; Τα ΄χουμε πάρει χαμπάρι και θα επανέλθουμε λεπτομερώς για να τα εξηγήσουμε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης