Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
17/08/2017 | 22:38 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βαρκελώνη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βαρκελώνη

Αξιωματούχος της καταλανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε πριν από λίγο, με μήνυμά του στο Twitter, ότι οι νεκροί στην επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη ανέρχονται σε 13, τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες.

Η καταλανική αστυνομία (Mossow d’ Esquadra) επιβεβαίωσε ότι έχει συλλάβει έναν άνδρα και ότι αντιμετωπίζει την επίθεση στη Βαρκελόνη ως “τρομοκρατική ενέργεια”. Στη σύλληψη δεύτερου υπόπτου προχώρησε η ισπανική αστυνομία σε σχέση με την επίθεση στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Καταλονίας. Απαντώντας στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία διαβεβαίωσε επίσης ότι “δεν υπάρχει κανείς οχυρωμένος σε μπαρ”.

Ο Πρόεδρος της Καταλονίας επίσης ανέφερε ότι 80 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μετά την επίθεση και τουλάχιστον 12 είναι οι νεκροί.

Νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς έπεσε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της Βαρκελώνης το απόγευμα, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα LaVanguardia. Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι στιγμής πόσοι ακριβώς είναι οι δράστες της επίθεσης.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βαρκελώνη (Amaq)

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Βαρκελώνης, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της, το Amaq.

Μία Ελληνίδα τραυματίας από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη – Σε διαρκή επαφή με τις ισπανικές αρχές το υπουργείο Εξωτερικών

Μία ελληνίδα πολίτης είναι μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία καταδικάζει «απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε προ ολίγου στη Βαρκελώνη».

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προσωπικό του άμισθου Προξενείου μας στη Βαρκελώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπανικές Αρχές και μεριμνούν για την παροχή προξενικής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επίσημες πληροφορίες των ισπανικών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυματιών μία Ελληνίδα πολίτης» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος στο κέντρο της Βαρκελώνης

Ένα βαν έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Βαρκελώνης, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να σκοτωθούν και να τραυματιστούν, γνωστοποίησε η αστυνομία της Καταλονίας (βορειανατολική Ισπανία). Η αστυνομία ανακοίνωσε με τηλεβόες ότι μια «τρομοκρατική επίθεση» έχει «επιβεβαιωθεί».

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την γειτονική πλατεία Plaza Catalunya και την περιοχή περιμετρικά σε απόσταση 200 μέτρων, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλα της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε νωρίτερα η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μην προσεγγίζουν την Placa Catalunya. Οι κοντινοί σταθμοί του μετρό και του σιδηροδρόμου έκλεισαν.

Στη Βαρκελώνη σπεύδει ο πρωθυπουργός Ραχόι

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι γνωστοποίησε σήμερα ότι θα συντονίσει τις προσπάθειες με στόχο την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μετά την φονική επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς τη Βαρκελώνη.

«Μέγιστος συντονισμός για τη σύλληψη των δραστών, ενίσχυση της ασφάλειας και συμπαράσταση σε όσους επλήγησαν» έγραψε.

Η ισπανική αστυνομία ενημερώνει το κοινό για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης: +34932142124, 112, 091, 062

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης