Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το Ιράν απαντά στον Τραμπ με την παρουσίαση νέου βαλλιστικού πυραύλου!

Το Ιράν απαντά στον Τραμπ με την παρουσίαση νέου βαλλιστικού πυραύλου!

 

Το Ιράν παρουσίασε έναν βαλλιστικό πύραυλο βεληνεκούς 2.000 χιλιομέτρων, ικανό να μεταφέρει πολλές κεφαλές, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Tasnim. Το πρακτορείο δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τον πύραυλο, ενώ επικαλέστηκε για την πληροφορία αυτή τον επικεφαλής της αεροδιαστημικής υπηρεσίας των Φρουρών της Επανάστασης Αμιραλί Χατζιζαντέχ. Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί είχε δηλώσει απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα:

«Είτε το θέλετε είτε όχι θα ενισχύσουμε τις στρατιωτικές μας ικανότητες, που είναι απαραίτητες ως μέσο αποτροπής. Δεν θα αναπτύξουμε μόνο τους πυραύλους μας, αλλά θα ενισχύσουμε και τις αεροπορικές, τις χερσαίες και τις θαλάσσιες δυνάμεις μας. Δεν θα ζητήσουμε άδεια από κανέναν για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας».

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί έκανε αυτές τις δηλώσεις σήμερα , στη διάρκεια ομιλίας του στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επετείου από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ιράν και Ιράκ το 1980.

Το Ιράν έχει αναπτύξει ένα μεγάλο βαλλιστικό πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια, το οποίο ανησυχεί τις ΗΠΑ, αλλά και τη Σαουδική Αραβία, τον βασικό της περιφερειακό αντίπαλο. Ωστόσο η Τεχεράνη υπογραμμίζει ότι το βαλλιστικό της πρόγραμμα είναι αποκλειστικά αμυντικό. «Η στρατιωτική μας ισχύ (…) δεν αναπτύχθηκε για να επιτεθούμε εναντίον άλλων χωρών», εξήγησε ο Ροχανί. Παράλληλα ο Ιρανός πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αλλάξει πολιτική στάση αναφορικά με τις κρίσεις που ταλανίζουν την περιοχή. «Είτε το θέλετε είτε όχι, θα υπερασπιζόμαστε τους καταπιεσμένους λαούς της Υεμένης, της Παλαιστίνης και της Συρίας», τόνισε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης