Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
18/05/2017 | 20:03
Militaire News

Το θέμα των τουρκικών προκλήσεων έθεσε στην ΕΕ ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος

Το θέμα των τουρκικών προκλήσεων έθεσε στην ΕΕ ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος

Το θέμα των τουρκικών προκλήσεων σε Αιγαίο και Κύπρο έθεσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Στη Σύνοδο συζητήθηκαν θέματα της Ευρωπαϊκής Άμυνας, της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας καθώς και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΝΑΤΟ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε την ανάγκη όπως επισπευσθεί η περαιτέρω ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Άμυνας ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη δραστηριότητα της τρομοκρατικής δράσης και των λοιπών απειλών κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπογράμμισε τη σημασία του σεβασμού των ευρωπαϊκών συνόρων και της αντιμετώπισης των απειλών που απευθύνονται στρατιωτικά και λεκτικά από σύμμαχο χώρα κατά κρατών-μελών της Ένωσης, τονίζοντας ότι οι απειλές αυτές στρέφονται έναντι όλων και όχι κατά μεμονωμένων κρατών-μελών.

Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε την ετοιμότητα της χώρας μας, που πληροί τις προϋποθέσεις της Συνθήκης, για συμμετοχή της στη μόνιμη διαρθρωμένη Ευρωπαϊκή Αμυντική Συνεργασία.

Τέλος συμμετείχε σε κοινό γεύμα εργασίας των Υπουργών Άμυνας και Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συζητήθηκε το ζήτημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης