Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το η Λευκωσία αποφασίζει η Αθήνα συμπαρίσταται δεν μπορεί να ισχύσει τώρα στο Κυπριακό

Το η Λευκωσία αποφασίζει η Αθήνα συμπαρίσταται δεν μπορεί να ισχύσει τώρα στο Κυπριακό

Το Κυπριακό θα είναι το πρώτο μεγάλο θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση. Πολύ μεγαλύτερο απ΄ οποιοδήποτε άλλο ανοιχτό μέτωπο. Οι αποφάσεις που θα κληθούν να λάβουν τις επόμενες μέρες Αθήνα και Λευκωσία θα κρίνουν την τύχη ενός μεγάλου εθνικού θέματος.

Οι πιέσεις που ασκούνται αφόρητες. Για να δεχτούμε “λύση” που νομιμοποιεί την εισβολή του Αττίλα το 1974.Λύση αυτοκτονίας…

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συνηθίσει στο δόγμα “η Λευκωσία αποφασίζει η Αθήνα συμπαρίσταται”. Αυτό το δόγμα σ΄ αυτή τη φάση δεν φαίνεται να ΄χει εφαρμογή.

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας το είπε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

Τι απάντησε για το Κυπριακό:

“Υπάρχει μια γραμμή την οποία κρατάει η κυβέρνηση της Ελλάδας. Αυτή η γραμμή λέει ότι το κράτος της Κύπρου πρέπει να είναι αδιαίρετο, δεν χρειάζεται ούτε εγγυήσεις ούτε ξένα στρατεύματα. Κεντρικό ζήτημα είναι να λυθεί το θέμα της απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων και βεβαίως να λυθεί το περιουσιακό, το πολιτικό κλπ. Αυτή είναι η γενική μας λογική που είναι και με βάση και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Πολλές φορές στο Κυπριακό, τα τελευταία χρόνια, φάνηκε ότι φθάνουμε κοντά σε μια συνεννόηση. Έχει μεγάλη σημασία το πόσο απεξαρτημένη από την Τουρκία θα φανεί η πολιτική ηγεσία των Τουρκοκυπρίων.

 

Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος. Εμείς είμαστε σε πάρα πολύ καλή συνεργασία και με την πολιτική ηγεσία και με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου και πάντοτε συνεννοούμαστε. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε στη λογική, αποφασίζει η Κύπρος και εμείς ακολουθούμε. Έχουμε μια άποψη για τον τρόπο που θα διαμορφωθεί η σταθερότητα σε όλη την περιοχή. Αυτή τη στιγμή η άποψη είναι κοινή. Δεν υπάρχει λόγος να βρούμε αντιθέσεις, δεν υπάρχουν. Άρα με αυτό τον τρόπο θα πάμε. Την επόμενη βδομάδα θα γίνουν τα πράγματα, κατά τη γνώμη μου, ευκρινή. Το συμφέρον όλων είναι να βρεθεί λύση. Μη ξεχνάτε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στην Κύπρο με δημοψήφισμα”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης