Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άποψη
16/06/2017 | 14:12
Militaire News

Το ΓΙΝΕΤΑΙ για το προσωπικό των ΕΔ και το ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ για την ηγεσία!Πολύ βολικό

Το ΓΙΝΕΤΑΙ  για το προσωπικό των ΕΔ και το ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ για την ηγεσία!Πολύ βολικό

Η ομιλία του καθηγητή Π.Οικονομίδη στα στελέχη του ΓΕΣ είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Το κεντρικό της μήνυμα “δεν υπάρχει ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, υπάρχει ΓΙΝΕΤΑΙ”.

Γράψαμε χθες ότι το προσωπικό των ΕΔ επιβεβαιώνει κάθε μέρα αυτή τη φράση. Αποδεικνύει ότι υπάρχει μόνο το ΓΙΝΕΤΑΙ και σε κάποιες περιπτώσεις το έχει αποδείξει δυστυχώς με τη ζωή του…

Όσο ισχύει το ΓΙΝΕΤΑΙ για το προσωπικό τόσο κυριαρχεί το ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ για την στρατιωτική ηγεσία του.

•ΓΙΝΕΤΑΙ να ζητάμε από το προσωπικό να αναλαμβάνει έτσι ξαφνικά τα πιο καυτά προβλήματα. Το προσφυγικό ήταν το τελευταίο. Από την άψογη και αποτελεσματική αντίδραση του προσωπικού των ΕΔ πολλοί ανώτεροι και ανώτατοι “κέρδισαν πόντους” πολύτιμους για την εξέλιξή τους. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να προστατεύσουμε το προσωπικό από τους αυτονόητους κινδύνους τέτοιων αποστολών που ήταν και είναι εκτός της δουλειάς τους. Σε πόσες περιπτώσεις οι απαραίτητοι εμβολιασμοί έγιναν με καθυστέρηση;

ΓΙΝΕΤΑΙ να ζητάμε από το προσωπικό να τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια όλα όσα προβλέπονται. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να κάνουμε το ίδιο όταν έρθει η ώρα των μεταθέσεων και των τοποθετήσεων,εσωτερικού και εξωτερικού. Τα μόρια μαθαίνουμε ότι έχουν καταντήσει διακοσμητικά, ειδικά για τις τοποθετήσεις στην Κύπρο και σε θέσεις εξωτερικού, όπου πάλι έχουμε το απαράδεκτο φαινόμενο των “ονομαστικών μεταθέσεων”. Ποια μόρια;

•ΓΙΝΕΤΑΙ να απαιτούμε από το προσωπικό να κάνει τα πάντα αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να κάνουμε το παραμικρό για να επιλύσουμε τα μικρά καθημερινά του προβλήματα. Δεν μιλάμε για τα οικονομικά που οι Αρχηγοί από μόνοι τους δεν μπορούν να λύσουν, αλλά για θέματα απλά που έχουν να κάνουν με τις απαλλαγές τους, το ωράριό τους την διευκόλυνσή τους όπου υπάρχουν περιπτώσεις με προβλήματα.

ΓΙΝΕΤΑΙ να απαιτούμε από το προσωπικό να κάνει κάθε μέρα την υπέρβασή του, αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ οι ηγεσίες να κάνουν τις δικές τους για περιπτώσεις που στρατιωτικοί παραμένουν σε δύσκολες και απομακρυσμένες υπηρεσίες για 10 και βάλε χρόνια ή για περιπτώσεις όπου υπάρχουν σημαντικά οικονομικά,οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Πάντα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει το ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΓΙΝΕΤΑΙ να ζητάμε από το προσωπικό ακόμη και να ρισκάρει άσκοπα την ασφάλειά του, αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να “βάλουμε μια φωνή” για να προστατεύσουμε τους στρατιωτικούς μας από τις αλόγιστες περικοπές.

ΓΙΝΕΤΑΙ να θέλουμε να γίνονται όλα όσα έχουν διαταχθεί …χθες. Αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ οι στρατιωτικοί μας να γνωρίζουν εγκαίρως τη μετάθεσή τους και να προγραμματίσουν τη ζωή της οικογένειάς τους. Μέσα Ιουνίου έχουμε φθάσει και ακόμη οι μεταθέσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ο κατάλογος των ΓΙΝΕΤΑΙ και των ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ατελείωτος. Δεν μπορεί να τον καλύψει ούτε ο καθηγητής Οικονομίδης. Το ερώτημα είναι αν ΓΙΝΕΤΑΙ επιτέλους να σοβαρευτούμε. Η απάντηση δυστυχώς είναι ακόμη τι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης