Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
27/12/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τουρκικό “κάζο” ή “κουτοπονηριά” η προσάραξη του ALCATRAS στην Κω; Τα ερωτήματα

Τουρκικό

Τουρκικό “κάζο” ή τουρκική “κουτοπονηριά”; Ότι κι αν συμβαίνει με το τουρκικό πλοίο ALCATRAS, που από χθες το πρωί βρίσκεται κολλημένο στην Αμμόγλωσσα της Κω κανείς δεν μπορεί να κατγορηθεί για καχυποψία, αν πει ότι χρειάζεται προσοχή το όλο ζήτημα…

Από το ΓΕΕΘΑ αλλά και σύμφωνα με τη γνώμη κάποιων ανώτερων αξιωματικών του ΠΝ εν ενεργεία και απόστρατων, η πιθανότητα να συμβαίνει κάτι ύποπτο είναι μικρή…Η πορεία του σκάφους όπως έχει καταγραφεί πάντως σε συνδυασμό και με τη ταχύτητά του προκαλεί ερωτήματα για την προσάραξή του.

Ο καπετάνιος λένε οι ίδιες πηγές εμφανίζεται συνεργάσιμος. Αυτό δεν τον εμπόδισε να ζητήσει βοήθεια από τουρκικό ρυμουλκό. Βλέποντας τις φωτογραφίες από το σημείο που έχει προσαράξει, το αίτημα μόνο …ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί. Προφανώς και το ΄χει καταλάβει.

alcatras_kos

Το άλλο περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το ALCATRAS μετέφερε αντιπυραυλικό σύστημα το οποίο προρίζεται να δοκιμαστεί σε φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού! Με τέτοιο φορτίο ο Τούρκος καπετάνιος ήταν τόσο απρόσεκτος. Το φορτίο του είναι και το μεγάλο του πρόβλημα για να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Κω. Όπως λένε οι πληροφορίες έχει ζητήσει να αποκατασταθούν οι όποιες ζημιές του σκάφους -αν υπάρχουν- στο σημείο που βρίσκεται και στη συνέχεια να γίνει η προσπάθεια αποκόλλησής του.

Τέλος προκαλεί εντύπωση ότι τα τουρκικά ΜΜΕ αναφερόμενα στο γεγονός υποστηρίζουν ότι το  ALCATRAS είναι … αλιευτικό σκάφος. Δεν λένε κουβέντα για το φορτίο του, γιατί πως θα δικαιολογήσουν ότι ένα αλιευτικό βρέθηκε με αντιπυραυλικό σύστημα στο κατάστρωμά του; Το ψάρεψε;

Οι Τούρκοι γράφουν ακόμη ότι το  σκάφος προσάραξε σε σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 6 ν.μ. από την Αλικαρνασσό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης