Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
20/11/2017 | 06:00 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Τουρκικές “εισβολές” σ΄ όλο το κόσμο! Δεύτερη στις εξαγωγές σήριαλ μετά τις ΗΠΑ!

Τουρκικές

Στην Ελλάδα το ξέρουμε καλά. Η τουρκική τηλεοπτική βιομηχανία είναι πανίσχυρη! Τόσα και τόσα τουρκικά σήριαλ έπαιξαν και παίζουν τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια,μόνο και μόνο επειδή ήταν φθηνά! Κι αυτό δεν ήταν τυχαίο φυσικά. Το καθεστώς Ερντογάν χρηματοδοτεί ασύστολα τις τηλεοπτικές σειρές,που εξάγονται μ΄ έναν όρο: να μην μεταγλωτίζονται.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία κατέχει τη δεύτερη θέση στις εξαγωγές τηλεοπτικών σειρών μετά τις ΗΠΑ!
Μιλώντας στην Επιτροπή Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου, ο Numan Kurtulmuş δήλωσε ότι η Άγκυρα δίνει μεγάλη  σημασία στην εξαγωγή των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών. “Η Τουρκία κατέχει τη δεύτερη θέση στις εξαγωγές τηλεοπτικών σειρών μετά τις ΗΠΑ”, δήλωσε ο Kurtulmuş, προσθέτοντας ότι το 48% των Τούρκων παρακολουθεί εγχώριες σειρές, οι οποίες  κατέχουν την πρώτη θέση στην Ευρώπη.
Οι δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της Τουρκίας έχουν εξαχθεί σε περισσότερες από 200 χώρες, συμβάλλοντας σε μια έκρηξη της εγχώριας τηλεοπτικής βιομηχανίας της χώρας.

Οι επιτυχίες των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών στο εξωτερικό – από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια,την Ανατολική Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική – ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια με το “Binbir Gece” (One Thousand One Nights). Μια άλλη επιτυχημένη σειρά είναι ο “Muhteşem Yüzyıl” με πρωταγωνιστή τον Halit Ergenç, το οποίο επικεντρώνεται στη ζωή του  σουλτάνου του 16ου αιώνα, του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή. Η σειρά ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ανατολική Ευρώπη, όπου μεταδίδεται σε 70 χώρες και παρακολουθείται από  250 εκατομμύρια ανθρώπους.
Σύμφωνα με τον επαγγελματικό σύλλογο των Τούρκων παραγωγών ταινιών, η κυβέρνηση χορήγησε πέρυσι 30 εκατομμύρια Τούρκικες λίρες ($ 7,7 εκατομμύρια) για 200 κινηματογραφικά έργα στη χώρα και αναμένεται να χορηγήσει το διπλάσιο ποσό αυτό φέτος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης