Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
17/04/2017 | 06:50 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Ερντογάν από σουλτάνος “γιουσουφάκι” και πως μπλέκει η Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Ερντογάν από σουλτάνος

Η Τουρκία σε διχασμό! Εκεί την οδήγησε ο παραλογισμός,η φιλοδοξία και αλαζονεία του Ερντογάν. Η Τουρκία μετά από το δημοψήφισμα εμφανίζεται πιο αποσταθεροποιημένη. Ο Ερντογάν έχασε σ΄ όλες τις περιοχές της χώρας όπου η “δυτική νοοτροπία” είναι πιο ισχυρή.Άγκυρα,Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη ψήφισαν ΟΧΙ στην δικτατορία του ενός.

Οι υπόλοιποι αποφάσισαν να δώσουν τα κλειδιά της χώρας στον Ερντογάν! Αυτές οι δύο απόψεις δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε βάθος χρόνου.Ο Ερντογάν το ξέρει και γι΄ αυτό θα κάνει τα πάντα για να σταθεροποιήσει το καθεστώς του. Αυτό θα τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο. Κι αυτό αφορά και στην Ελλάδα.

Ο Ερντογάν έχει δείξει ότι χρησιμοποιεί τους “εχθρούς” ,τον “εθνικισμό” και τον “φόβο” για να μπορεί να ελέγχει τις μάζες. Την ίδια ώρα έχει υποστεί σημαντικές ήττες σ΄ όσες “μάχες” επιχείρησε να δώσει. Η πιο σημαντική στη Συρία, όπου οι Αμερικανοί κρατούν εκτός σχεδιασμών τις τουρκικές ΕΔ και έχουν κάνει σαφές με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ότι “ποντάρουν” πολλά αν όχι τα πάντα στους Κούρδους.

Δεν είναι απίθανο ο Ερντογάν να επιλέξει τώρα να ανοίξει ένα μέτωπο προς τα δυτικά.Η Ελλάδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια “τονωτική ένεση” του “στραπατσαρισμένου” προφίλ του. Υπό την πίεση των γεγονότων ο Ερντογάν πιθανόν να πιστέψει ότι στο πεδίο του Αιγαίου μπορεί να πάρει ένα “τρόπαιο” για να το παρουσιάσει στους πολίτες του.

Με απλά λόγια,τα δύσκολα στα ελληνοτουρκικά ενδεχομένως τώρα ξεκινούν. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προκαλεί ισχυρή πίεση στο καθεστώς του Ερντογάν,που ενώ περίμενε ότι θα γινόταν πανίσχυρος σουλτάνος κατέληξε “γιουσουφάκι” του 50% των πολιτών του που τώρα περιμένει να τους δώσει όσα απλόχερα έταξε στην προεκλογική περίοδο.Το σημαντικότερο όμως είναι ότι κατέληξε “γιουσουφάκι” του φασίστα Μπαχτσελί! Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

Η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φοβάται. Πρέπει να ανησυχεί. Κι όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές είναι υποχρεωμένη να εκπέμπει προς την απέναντι πλευρά, ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, στο Αιγαίο,στη Θράκη ακόμη και στην Κύπρο που δεν είναι μακρυά. Ο Ερντογάν θα πρέπει να καταλάβει ότι αν θέλει να εκτονώσει την ένταση που υπάρχει στη χώρα του θα πρέπει να ψάξει αλλού κι όχι στα δικά μας μέρη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης