Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
26/05/2017 | 06:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τουρκία: “Μπλέκουν” τον επικεφαλής των “Κόκκινων Μπερέ” στο “στημένο” πραξικόπημα!

Τουρκία:

“Στημένο” και σχεδιασμένο από τον Ερντογάν, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Χ.Ακάρ και τον επικεφαλής της ΜΙΤ Χ.Φιντάν ήταν το “πραξικόπημα” της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία! Αυτά ακούγονται κατά τη διάρκεια της δίκης κατηγορουμένων για συμμετοχή τους στην απόπειρα. Το ακούγονται είναι σχετικό σε μια “φιμωμένη” Τουρκία. Ωστόσο ιστοσελίδες όπως το Turkish Minute δημοσιοποιούν τις φοβερές καταγγελίες που γίνονται.

  • Ο συνταγματάρχης Fırat Alakuş,κατηγορούμενος ως “γκιουλενιστής” και “πραξικοπηματίας” ,είπε ότι έλαβε εντολή από τον Υποστράτηγο Zekai Aksakallı, επικεφαλής των “Κόκκινων Μπερέ” ,τη νύχτα της 15ης Ιουλίου για να προετοιμαστεί για τρομοκρατική επίθεση. “Δεν γνωρίζαμε τίποτα για απόπειρα πραξικοπήματος”,είπε. Και πρόσθεσε ότι “η αποστολή μου ήταν να προστατεύσω το γραφείο του αρχηγού έναντι μιας πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης βασισμένης σε πληροφορίες. Εγώ προσωπικά πήρα την αποστολή από τον Διοικητή Ειδικών Δυνάμεων, Υποστράτηγο Zekai Aksakallı”, δήλωσε ο Alakuş στο δικαστήριο!
  • Ο συνταγματάρχης αρνήθηκε επίσης ότι έχει οποιεσδήποτε σχέσεις με το κίνημα Gülen.
  • Ο Υποστράτηγος Aksakallı,φέρεται σύμφωνα με τις μαρτυρίες να διέταξε την εκτέλεση αξιωματικού τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος.
  • Ο γενικός εισαγγελέας Erhan Caha, ένας από τους 221κατηγορούμενους, είπε στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας: “Αυτή η σκληρή και απεχθής προσπάθεια πραξικοπήματος πραγματοποιήθηκε με ένα σχέδιο, σε γνώση και έλεγχο του αρχηγού του γενικού επιτελείου [Hulusi Akar], διοικητών των ενόπλων δυνάμεων και του επικεφαλής της MİT Hakan Fidan. Αυτό θα φανεί όταν έρθουν να καταθέσουν, ακόμη και ως μάρτυρες ».

Κατά την ακρόαση ο  Ali Yazıcı, κορυφαίος στρατιωτικός σύμβουλος του προέδρου Erdoğan ο οποίος συνελήφθη μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, δήλωσε ότι οι σύμβουλοι του Erdoğan συνήθιζαν να κάνουν αστεία σχετικά με το πραξικόπημα.

Πιο σημαντική όμως είναι η μαρτυρία αξιωματικού που η ταυτότητά του δεν αποκαλύπτεται σύμφωνα με την οποία ο ίδιος ενημέρωσε την ΜΙΤ στις 14.30 της 15ης Ιουλίου -επτά ώρες πριν την εκδήλωσή του- για το πραξικόπημα!

Γιατί ο  επικεφαλής της MİT  H.Fidan δεν πληροφόρησε ούτε τον πρόεδρο Erdoğan ούτε τον πρωθυπουργό Binali Yıldırım κατά τις επτά αυτές ώρες, παρά το γεγονός ότι είχε μάθει για την απόπειρα πραξικοπήματος στις 14:30, είναι ένα από τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Ο Φιντάν δεν κατέθεσε σε εισαγγελέα ή στην κοινοβουλευτική επιτροπή ερευνών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης