Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη
18/06/2017 | 06:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Γιατί υπάρχουν οι “τομείς Άμυνας” στα ελληνικά κόμματα; Η απάντηση

Γιατί υπάρχουν οι

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Γιατί υπάρχουν οι λεγόμενοι “τομείς Άμυνας” στα ελληνικά κόμματα; Για να “σχεδιάζουν την πρόταση κάθε κόμματος για την Εθνική Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις”, θα πουν κάποιοι. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ρωτήσουμε όσους συμμετέχουν σ΄ αυτούς τους “τομείς Άμυνας” –παλιά τις λέγανε κλαδικές και στη συνέχεια είχαν κι άλλες ονομασίες- ποιο είναι το όραμα που έχουν για τις ελληνικές ΕΔ την επόμενη δεκαετία! Πως τις θέλουν; Πως τις φαντάζονται; Πόσο πρέπει ν΄ αλλάξουν; Τι πρέπει ν΄ αλλάξουν; Πρέπει να είναι πιο “κινητικές” και ταχυκίνητες ή θα πρέπει να παραμείνουν “στατικές” όπως είναι σήμερα; Πως πρέπει να είναι οι αξιωματικοί νέας γενιάς; Τι πρέπει ν΄ αλλάξει στην εκπαίδευση και την επιμόρφωσή τους; Πως πρέπει να εξοπλίζεται η χώρα; Τι αμυντική βιομηχανία πρέπει να αναπτύξει;

Αν βρείτε κάποιον από τομέα Άμυνας κόμματος να σας τα απαντήσει παρακαλούμε ενημερώστε μας…

Γιατί υπάρχουν λοιπόν οι “τομείς Άμυνας”; Μα για να μαζεύουν …ψηφαλάκια! Να λένε σ΄ όλους τους απόστρατους ότι αδίκως αποστρατεύθηκαν “κι όταν έρθουμε στα πράγματα θα σε δικαιώσουμε,μέχρι Αρχηγό θα σε κάνουμε”…

Να λένε σ΄ όλους αυτό που θέλουν να ακούσουν, ακόμη κι αν είναι παράλογο και δεν μπορεί να εφαρμοστεί…

Να “χαϊδεύουν” αυτιά ακόμη κι όσων δεν θα ΄πρεπε ίσως να έχουν εισέλθει και σίγουρα να έχουν παραμείνει στο στράτευμα…

Να μιλάνε μ΄ όποιον φοράει στολή και δηλώνει ότι “κάποιους εκπροσωπεί”! Ορισμένοι είναι μάλιστα τόσο εκτός πραγματικότητας -ή παριστάνουν πως είναι- που μπορεί να συνομιλήσουν ακόμη και με θυρωρό ξενοδοχείου που φοράει στολή! Γι΄ αυτό κι έχουν υιοθετήσει και το “ένστολος” ώστε να μην έχουν….μπερδέματα.Στολή να φοράει “ψήφους να τάζει” κι ας μην έχει υπηρετήσει ο “ένστολος” εκτός Αττικής αλλά το πολύ, πολύ…εκτός δακτυλίου.

Ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατιωτικών αντιμετωπίζεται ως μια πολύ μεγάλη δεξαμενή ψήφων μέσα στην οποία όλα τα κόμματα προσπαθούν να “βουτήξουν”! Παραδόξως και ξέρουμε ότι θα εκνευρίσουμε πολλούς μ΄ αυτό το κόμμα που κάνει τις μικρότερες…βουτιές είναι αυτό του ΣΥΡΙΖΑ! Αν και κυβέρνηση απέχει από το χώρο και όσες προσπάθειες έκανε να “διεισδύσει” για κομματικά οφέλη, είχαν μάλλον …γραφικά αποτελέσματα, με στελέχη του να συνομιλούν …μ΄ όποιον να ΄ναι!

Όχι δεν λέμε ότι πρέπει να καταργηθούν οι τομείς Άμυνας των κομμάτων. Λέμε ότι πρέπει να σοβαρευτούν! Κι αυτό δεν γίνεται όταν όπως παρατηρούμε ειδικά το τελευταίο διάστημα κάποιοι με πάρα πολύ άγαρμπο τρόπο, θέτουν το κομματικό συμφέρον και τις προσωπικές τους επιδιώξεις πάνω ακόμη και από την εύρυθμη λειτουργία των ΕΔ.

‘Ολοι λένε ότι ο χώρος της Άμυνας πρέπει να μείνει εκτός κομματικών παιχνιδιών αλλά όλοι τις κομματικές τους ζαριές εξακολουθούν να τις ρίχνουν σ΄ αυτό το χώρο.

Ας επιλέξουν νέους ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά για να στελεχώσουν τους “τομείς Άμυνας”. Στελέχη που μπορούν να κοιτάξουν το αύριο κι όχι στελέχη του χθες που έχουν παραμείνει “κολλημένοι” σ΄ άλλες εποχές, άλλους πολέμους και άλλο στράτευμα. Η ιστορία των ΕΔ δεν τιμάται με λόγια κι εκδηλώσεις αλλά με το “χτίσιμο” ενός στρατεύματος που δεν θα διαβάζει μόνο τα κατορθώματα του πραλθόντος, αλλά θα ΄ναι έτοιμο να προσθέσει νέα αν του ζητηθεί.

Το παρήγορο στην όλη υπόθεση είναι ένα και το ‘χουμε ξαναγράψει: οι στρατιωτικοί δεν είναι πρόβατα. Γενιά με γενιά τα στελέχη των ΕΔ άλλαξαν προς το καλύτερο. Καιρός να κάνουν το ίδιο και οι πολιτικοί μας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης