Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
01/08/2017 | 06:30 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τι χωρίζει τη ΝΔ από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο;

Τι χωρίζει τη ΝΔ από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο;

Τι χωρίζει τον σημερινό ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο από τη ΝΔ; Το κόμμα μέσα στο οποίο ανδρώθηκε πολιτικά, δείχνει το τελευταίο διάστημα να έχει στοχοποιήσει αποκλειστικά τον Καμμένο. Μια πειστική εξήγηση δίνει μ΄ ένα κείμενό του ο Στέφανος Παραστατίδης, που για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε την ευθύνη της πολύ καλής ιστοσελίδας epikairo.gr. Αντιγράφουμε από την προσωπική του σελίδα στο facebook:

Ο Πάνος Καμμένος ήταν Βουλευτης της ΝΔ επί 19 συναπτά έτη, από το 1993 έως το 2012. Δεν θεωρείτο από τους ακραίους της συντηρητικής παράταξης. Σαφώς πιο ακραίοι σε θέσεις ήταν οι Σαμαράς και Καρατζαφέρης (με τους Βορίδη-Αδωνι).

Ο Πάνος Καμμένος ήταν Καραμανλικός και διετέλεσε υφυπουργός ναυτιλίας (2007).

Η υποτιθέμενη φιλελεύθερη πτέρυγα της ΝΔ έχει τιμήσει μέχρι και με υποψηφιότητες τον Αντώνη Σαμαρά (ξέρετε, δεν είναι τόσο τα Ζάππεια όσο βασικά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εθνικιστικές “Μπαλτάκειες” προσεγγίσεις κ νοοτροπίες τύπου “με εντολή Σαμαρά”) και αναπαράγει τις σημερινές εμφυλιοπολεμικές κραυγές του πάλαι ποτέ υμνητή των κάθε λογής Πλεύρηδων.

Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ το μένος των συντηρητικών φιλελεύθερων προς τον σύντροφο Πάνο. Η μοναδική διαφορά του με τον μέσο όρο των απόψεων του κόμματος της ΝΔ ήταν το μνημόνιο και πλέον ο Καμμένος το υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια. Το μόνο πια που τους χωρίζει είναι η εξουσία. Αυτός την έχει -εκείνοι όχι.

Στρατηγικά ίσως βολεύει τη ΝΔ περισσότερο η επαναπροσέγγιση. Άλλωστε, δεν θα είναι δύσκολο για τον Πάνο να προσαρμοστεί και να αποφύγει τις ακρότητες στ´ όνομα της εξουσίας. Εδώ τα έχουν καταφέρει οι αμφότεροι δημοκράτες Άδωνις και ο Βορίδης.

Και ας μας κάνουν ενωμένοι τα μαθήματα δημοκρατίας για την οποία έχει δώσει αγώνες η δεξιά παράταξη σε τούτο τον τόπο. Δε αντέχουμε άλλο το αλυτρωτικό σκοτάδι της άγνοιας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης