Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
23/03/2017 | 06:12 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τι συμβαίνει με τις φοιτητικές άδειες που δικαιούνται τα στελέχη των ΕΔ;

Τι συμβαίνει με τις φοιτητικές άδειες που δικαιούνται τα στελέχη των ΕΔ;

Τι συμβαίνει με τις φοιτητικές άδειες που δικαιούνταν τα στελέχη των ΕΔ; Τις τρώει “το μαύρο σκοτάδι”; Στρατιωτικός που παρακολουθεί μαθήματα στο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μας γράφει:

“Μέχρι τώρα, υπηρετώντας σε νησί του Αιγαίου , έκανα χρήση της φοιτητικής άδειας μου που παρείχε η υπηρεσία (6 ημέρες για κάθε θεματική ενότητα (σημ. κάθε θεματική ενότητα αντιστοιχεί σε τρία πανεπιστημιακά μαθήματα).

Με το ΦΕΚ 2808 Άρθρο 12 προβλέπεται:

1. Στα στελέχη των ΕΔ χορηγείται φοιτητική άδεια διάρκειας έως δέκα (10) ημερών, ανά ημερολογιακό έτος,

με αποδοχές, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α. Φοιτούν σε Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εσωτερικού ή του εξωτερικού για απόκτηση

πρώτου πτυχίου, πλέον των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων ή για απόκτηση πτυχίου ανώτερης

βαθμίδας, από την εκπαιδευτική βαθμίδα, τις σπουδές της οποίας έχουν ήδη περατώσει.

β. Φοιτούν σε Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εσωτερικού ή του εξωτερικού, στα οποία η παρακολούθηση των μαθημάτων δεν είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας ή η φοίτηση πραγματοποιείται εξ αποστάσεως.   

Όπως διαφαίνεται από την τελευταία πρόταση την άδεια δικαιούνται όλοι οι φοιτητές του ΕΑΠ το οποίο σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ”Αποστολή του ΕΑΠ είναι η εξ αποστάσεως παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, με την ανάπτυξη και αξιοποίηση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και μεθόδων διδασκαλίας’’.

Με διευκρινιστική διαταγή που εξέδωσε τόσο το ΓΕΕΘΑ όσο και το ΓΕΣ στις αρχές του έτους επί του Άρθρου 12 καταργούνται οι φοιτητικές άδειες στους φοιτούντες στο ΕΑΠ και στα κολέγια. Σας υπενθυμίζω ότι το ΕΑΠ αποτελεί δημόσιο πανεπιστήμιο. Στα παραπάνω διακρίνω μια διάκριση των δημόσιων πανεπιστημίων και των στελεχών που φοιτούν σε αυτά”.

Και μάλλον σωστά διακρίνει…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης