Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
23/08/2017 | 08:51 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τι πρέπει να μας μάθουν οι “πόθοι” του Ερντογάν για καταρρίψεις στο Αιγαίο

Τι πρέπει να μας μάθουν οι

Αναμενόμη και λογική η πρώτη αντίδραση κάθε Έλληνα πολίτη όταν διαβάζει για 40,50 και 60 παραβιάσεις στο Αιγαίο: “γιατί δεν του καταρρίπτουμε ένα”; Την απάντηση την δώσαμε το 1974 και ήταν προφανώς λανθασμένη. Αλλά από τότε πολλά χρόνια πέρασαν και πολλά έχουν αλλάξει…

Όπως προκύπτει από την αρθρογραφία Τούρκων δημοσιογράφων και ειδικά από τον αυτοεξόριστο Α.Μποζκούρτ, το καθεστώς Ερντογάν επεδίωκε και μάλλον επιδιώκει ακόμη “κάτι να συμβεί στο Αιγαίο”. Κατά προτίμηση μια κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους. Ακόμη και …από τουρκικά πυρά. Δεν ειναι τρελός ο Ερντογάν. Τούρκος είναι. Και οι Τούρκοι πάντα όταν θέλουν να κάτι μεγάλο να κάνουν,συνήθως έγκλημα, φροντίζουν πάντα να το καλύπτουν μ΄ ένα μαδύα “νομιμότητας”. Το έκαναν στην Κύπρο το 1974,όταν αξιοποίησαν το δώρο των χουντικών της Αθήνας,με το πραξικόπημα κατά του Μακαριου. “Πούλησαν” στη διεθνή κοινή γνώμη ότι πήγαν να…προστατεύσουν τους τουρκοκύπριους! Έδωσαν στους Δυτικούς το άλλοθι που ήθελαν για να κάνουν τα στραβά μάτια!

Στα Ίμια “έστησαν” ολόκληρο “παραμύθι” για να σερβίρουν το σενάριο των γκρίζων ζωνών.

Απ΄ ότι φαίνεται τώρα ψάχουν την “νομιμοποίησή” τους για να προκαλέσουν μια σοβαρή κρίση στο Αιγαίο. Δεν λέμε ότι αυτό θα γίνει αύριο. Τα προβλήματα που ΄χει να αντιμετωπίσει ο Ερντογάν είναι τόσο μεγάλα που η πρόκληση μιας κρίσης και στο Αιγαίο είναι μεγάλο ρίσκο για την Άγκυρα.

Ωστόσο ας έχουμε στο μυαλό μας ότι το καθεστώς Ερντογάν ίσως να αναζητήσει την δική μας δυναμική αντίδραση για να κλιμακώσει την κατάσταση στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά κάθε μέρα από την ΠΑ και το ΠΝ. Είναι κατανοητή η οργή μας από τις προκλήσεις. Αλλά δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να τις αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία. Τον έλεγχο στο Αιγαίο εμείς τον έχουμε όσες φορές κι αν κάνουν “κωλοτούμπες” οι Τούρκοι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε και τον έλεγχο του “παιχνιδιού” στον οποίο μας έχουν βάλει να “παίξουμε” οι “απέναντι”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης