Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τι πήρε ο Ερντογάν από τον Πούτιν και τι έδωσε στη Μόσχα ο Τούρκος πρόεδρος

Τι πήρε ο Ερντογάν από τον Πούτιν και τι έδωσε στη Μόσχα ο Τούρκος πρόεδρος

Του Μανώλη Κωστίδη

Η Τουρκία θρηνεί τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ με την κυβέρνηση να κηρύσσει ολοήμερο πένθος στη χώρα.

Συνολικά 41 νεκροί και 236 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της δράσης των τριών καμικάζι που χτύπησαν στις 10 μ.μ. και στη γειτονική χώρα όλοι αναρωτιούνται πως αυτοί οι τρομοκράτες «κατάφεραν» να φτάσουν ανενόχλητοι στο αεροδρόμιο κουβαλώντας τα Καλάσνικοφ και τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Βλαντίμιρ Πούτιν όπως ήταν προγραμματισμένο. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το μέλλον των διμερών σχέσεων, όμως η καταπολέμηση των τζιχανιστών που ο Ρώσος πρόεδρος δήλωνε πως στηρίζει η Τουρκία τέθηκε στην τηλεφωνική αυτή συνομιλία.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Αμέσως μετά τη συνομιλία η Μόσχα αποφάσισε την άρση των κυρώσεων που είχε επιβάλλει στην Τουρκία. Ο Πούτιν ανακοίνωσε πωςέδωσε εντολή για την επαναφορά των εμπορικών σχέσεων και την άρση των απαγορεύσεων προς τους Ρώσους ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα στο thepressroom.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης