Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή Πολιτική
29/01/2017 | 09:31 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τι λέει ο Λευκός Οίκος για την τηλεφωνική επαφή Τράμπ με Πούτιν

Τι λέει ο Λευκός Οίκος για την τηλεφωνική επαφή Τράμπ με Πούτιν

   Η τηλεφωνική συνδιάλεξη ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν ένα «πρώτο σημαντικό βήμα» για τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε χθες Σάββατο ο Λευκός Οίκος.

   «Αυτή η θετική τηλεφωνική συνομιλία είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τη βελτίωση της σχέσης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Ρωσία, η οποία είναι ανάγκη να αποκατασταθεί», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

   Οι σχέσεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ επιδεινώθηκαν ραγδαία επί των ημερών της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, ειδικά μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα, τη ρωσική επέμβαση στη Συρία και τις κατηγορίες περί ανάμιξης του Κρεμλίνου στις αμερικανικές εκλογές.

   Το Κρεμλίνο ανέφερε νωρίτερα ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν να οικοδομήσουν μια σχέση «ίσου προς ίσο». Τέτοια διατύπωση δεν περιέχεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

   Η συνδιάλεξη διήρκεσε περίπου μία ώρα και κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν θέματα από την «συνεργασία για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος» ως τις «προσπάθειες συνεργασίας για (να υπάρξει) περισσότερη ειρήνη στον κόσμο, περιλαμβανομένης της Συρίας», κατά την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

   «Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Πούτιν ελπίζουν ότι έπειτα από αυτή τη συνδιάλεξη τα δύο μέρη θα μπορέσουν να προχωρήσουν γρήγορα στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και σε άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», προστίθεται.

   Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για πρώτη φορά τηλεφωνικά τον Νοέμβριο, λίγο μετά την εκλογική νίκη του Τραμπ, και συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να «εξομαλυνθούν» οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και στην Ουάσινγκτον.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης