Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τι είπε ο Τραμπ στον Ερντογάν για τους S-400

Τι είπε ο Τραμπ στον Ερντογάν για τους S-400

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ ζήτησε από τον Ερντογάν να μην αγοράσει τους ρωσικούς S-400 κι εκείνος του ζήτησε -ως αντάλλαγμα;- να σταματήσει να εξοπλίζει τους Κούρδους του YPG. Στο μόνο που συμφώνησαν και οι δύο είναι ότι δεν πρέπει να γίνει το δημοψήφισμα των Κούρδων του Ιράκ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το mignatiou.com Tραμπ και Ερντογάν “αφού απέτυχαν να “τα βρουν” στα βασικά ζητήματα που ταλανίζουν τις σχέσεις της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να …πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν! Αυτό ήταν το εύκολο θέμα της συζήτησης των δύο ηγετών, οι οποίοι δημόσια δήλωσαν στενοί και …αγαπημένοι φίλοι. Όμως ο κ. Τραμπ έθεσε το θέμα της αγοράς από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400, που δεν είναι συμβατοί με τον στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ. Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν ζήτησε ακόμα μία φορά τον τερματισμό του εξοπλισμού των Κούρδων της Τουρκίας (YPG) και την έκδοση του Ιμάμη Γκιουλέν.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν γίνεται αναφορά στις διαφορές παρά μόνο στα δύο θέματα στα οποία συμφωνούν. Αναφέρει: Επιβεβαίωσαν τη στρατηγική τους συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία και συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για να προωθήσουν την περιφερειακή σταθερότητα και να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές. Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν στις 25 Σεπτεμβρίου και τις σοβαρές συνέπειες που θα ακολουθήσουν εάν αυτό συμβεί. Κάλεσαν τους Κούρδους ηγέτες να αποδεχθούν τη διαδικασία των εντατικών διαπραγματεύσεων σε όλα τα ανοικτά ζητήματα τις οποίες οι ΗΠΑ και η Τουρκία είναι έτοιμες να στηρίξουν και να υποστηρίξουν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης