Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΣΤΡΑΤΟΣ
10/04/2017 | 06:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τι δεν είπε και τι είπε και προβλημάτισε ο Α/ΓΕΣ στην τηλεοπτική του συνέντευξη

Τι δεν είπε και τι είπε και προβλημάτισε ο Α/ΓΕΣ στην τηλεοπτική του συνέντευξη

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τι δεν είπε ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής στην συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνάδελφο δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη;

Τι θα κάνει για το προσωπικό του Στρατού Ξηράς; Τι;

Έχοντας υπηρετήσει σχηματισμούς της μεθορίου θα γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι το προσωπικό του Στρατού έχει “μπουχτίσει” από “μπράβο”, “ζήτω” και όταν τα πράγματα γίνονται πολύ, πολύ δύσκολα και με κάποιο “κουράγιο”. Οκτώ χρόνια περικοπών όχι μόνο στους μισθούς, αλλά και στα υλικά, στα ανταλλακτικά, στη τροφοδοσία, είναι πολλά για να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.

Οκτώ χρόνια στα οποία το έργο που καλούνται να παράγουν πολλαπλασιάστηκε. Το προσφυγικό είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Τρέξτε ποδαράκια μου να μην καταρρεύσει το κράτος. Αλλά τα μόνα…ποδαράκια που τρέχουν φοράνε άρβυλα. Κάκιστης ποιότητας ακόμη…

Τα στελέχη του Στρατού Ξηράς αναμένουν να ακούσουν κάποιο ουσιαστικό μέτρο που θα ελαφρύνει λίγο τα βάρη της ζωής τους. Όχι δεν περιμένουν λεφτά ούτε από τον Αρχηγό, ούτε από τη πολιτική ηγεσία. Δεν πάσχουν απο αθεράπευτη αφέλεια. Αλλά θα ανέμεναν να έχει επικρατήσει μια άλλη λογική εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης. Θα περίμεναν οι τοποθετήσεις και οι μεταθέσεις να μην γίνονταν με τη λογική της εποχής που “δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα”. Ούτε με τη λογική πρέπει να φύγεις από τη θέση που υπηρετείς για να “γράψεις χρόνο διοίκησης”. Κι ας ισοδυναμεί η θέση που υπηρετεί ένα στέλεχος με 10 διοικήσεις.

Δεν ανέμεναν ότι απόλυτη προτεραιότητα θα ήταν η “απομάκρυνση” των διευθύνσεων από το Χολαργό. Για την οποία δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς ποια ακριβώς είναι η χρησιμότητά της.

Πολύ σωστά τα είπε για το “δέσιμο” Στρατού και κοινωνίας, αλλά αυτό νομίζουμε ότι πάντα υπήρχε. Δεν χρειαζόταν να ασχοληθούν οι στρατιωτικοί με το προσφυγικό αλλά και με την εξυπηρέτηση αναγκών των ακριτών μας στα νησιά για να δημιουργηθούν οι δεσμοί.

Τι είπε και προβλημάτισε;

Δεν μας ενδιαφέρουν οι απειλές, αλλά φτιάχνουμε μυαλά για να αντιμετωπίζουν κάθε απειλή. Νομίζουμε ότι η προσέγγιση είναι τελείως λάθος. Η αποφυγή να καθορίσουμε ποιες είναι οι απειλές που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε, μας οδήγησαν να αγοράσουμε ακόμη και τα πυροβόλα…Σουζάνα!!! Το πάρτυ των εξοπλισμών στήθηκε σε μεγάλο βαθμό και λόγω της χαοτικής αντίληψης που επικρατούσε στις ΕΔ γενικώς -κι όχι με ευθύνη των στρατιωτικών- για το τι μας απειλεί. “Πατώντας” στην αοριστία ο καθένας πρότεινε να αγοραστούν ακόμη και …διαστημόπλοια που λέει ο λόγος. Και πλήρωναν οι φορολογούμενοι για οπλικά συστήματα που μάλλον δεν θα μας χρειαστούν ποτέ και πουθενά.

Δεν είναι μόνο οι εξοπλισμοί που επιβάλλουν την όσο το δυνατόν λεπτομερέστερη περιγραφή των απειλών. Είναι και πολλοί άλλοι οι λόγοι που την επιβάλλουν. Ελπίζουμε ότι η απάντηση του Α/ΓΕΣ οφείλεται στο “τρακ” της τηλεοπτικής συνέντευξης .

Για να μην τελειώσουμε με γκρίνια, να πούμε ότι είναι εξαιρετικά θετικό και μεγάλη προσφορά της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων “Με Αρετή και Τόλμη”, ότι επιτέλους οι Αρχηγοί βγαίνουν και μιλάνε. Επιτέλους! Να δει ο κόσμος ποιοι αποτελούν τη στρατιωτική ηγεσία και τι έχουν να πουν.

Δεν θα αποφύγουμε το πειρασμό να επισημάνουμε και τη πολύ ορθή επιλογή του Α/ΓΕΣ να εμφανιστεί με στολή εκστρατείας στο γραφείο του. Έχει σημασία, μ΄ όσα ευτράπελα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης