Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΠΑ
16/12/2017 | 06:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Τι απάντησε η ΓΔΑΕΕ στην πρόταση της Boeing για τον εκσυγχρονισμό των F-16

Τι απάντησε η ΓΔΑΕΕ στην πρόταση της Boeing για τον εκσυγχρονισμό των F-16

Η απάντηση της Lockheed Martin για τον εκσυγχρονισμό των F-16, είναι πάνω από την οροφή που η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει -1,1 δις ευρώ- και μένει να δούμε αν τα 250 εκατομμύρια που χωρίζουν τις δύο πλευρές θα είναι αξεπέραστο εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το πολιτικό κλίμα που αυτή τη περίοδο είναι “εκρηκτικό” στο χώρο της Άμυνας με τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να λένε όχι σχεδόν σ΄ όλα. Πολλοί αναρωτιούνται αν θα κάνουν το ίδιο και με τα F-16.

Στο θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16 όμως υπάρχει και μια εκκρεμότητα. Υπάρχει μία πρόταση της Boeing σύμφωνα με την οποία η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να εκσυγχρονίσει 123 αεροσκάφη με κόστος 1,1 δις. Τι έχει απαντήσει η Αθήνα;

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά είχε αποφασιστεί να γίνει παρουσίαση της πρότασης τον ΥΕΘΑ. Η αμερικανική πρεσβεία παρενέβη υπενθυμίζοντας ότι με βάση την υπό διαπραγμάτευση διακρατική συμφωνία δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ακόμη και η εναλλακτική λύση της παρουσίασης στην ηγεσία του ΓΕΑ απορρίφθηκε.

Τελικά η απάντηση που στείλαμε είναι πως αν η Boeing θέλει να παρουσιάσει την πρότασή της θα πρέπει να το κάνει μέσω της αμερικανικής κυβέρνησης. Τι σημαίνει αυτό; Αν η διακρατική κλείσει η Boeing δεν θα ΄χει την ευκαιρία να το κάνει. Αν κάτι “στραβώσει” ίσως να υπάρξει συνέχεια σ΄ αυτή την υπόθεση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης