Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
24/07/2016 | 06:44 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Τι ακριβώς συνέβη με τον λεγόμενο “συνδικαλισμό στις ΕΔ”; Αλήθειες,ψέμματα και πονηριές

Τι ακριβώς συνέβη με τον λεγόμενο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Καμμένος και Βίτσας έκαναν αυτό που έπρεπε νομοθετώντας την λειτουργία των Ενώσεων Στρατιωτικών, παρόλα όσα φοβερά και τρομερά ακούγονται περί “εισαγωγής του συνδικαλισμού” στις Ένοπλες Δυνάμεις. Από το 2005 που ξεκίνησε η προσπάθεια καθιέρωσης του ΣΥΣΜΕΔ τότε μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα απειθαρχίας ή συμπεριφοράς που να παραπέμπει σε συνδικαλισμό, με την έννοια που εμείς οι πολίτες έχουμε αυτή τη λέξη στο μυαλό μας.

Από τον ΣΥΣΜΕΔ προέκυψαν οι Ενώσεις Στρατιωτικών και η ΠΟΕΣ. Επίσης δεν προέκυψε κανένα ζήτημα…

Η υπόθεση έκφρασης των στελεχών των ΕΔ για τα εργασιακά τους θέματα έχει εδώ και χρόνια λυθεί στην Ευρώπη. Ήταν ένα ποτάμι που δεν γυρνούσε πίσω και έπρεπε να υπάρξει νομοθεσία για να μπει τάξη. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο διάφορες άλλες “ενώσεις” και “σύνδεσμοι”, είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Έλεγαν τα ίδια ακριβώς πράγματα που είχαν πει χρόνια πριν οι στρατιωτικοί των Ενώσεων και στο μοναδικό σημείο που διαφοροποιούνταν ήταν ότι …δεν ήθελαν την ΠΟΕΣ και τον Τσουκαράκη. Τίποτα άλλο νέο δεν μας είπαν.

Παραδόξως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έδειξε ποτέ να έχει το παραμικρό πρόβλημα μ΄ αυτές τις πρόσφατα “γεννημένες” “ενώσεις”, αλλά είχε κι έχει κι αυτή εμμονή με την ΠΟΕΣ και τον Τσουκαράκη. Με τους “συνδικαλιστές” όπως λένε κάποια στελέχη της ΝΔ απαξιωτικά.

Η λειτουργία της ΠΟΕΣ και των Ενώσεων Στρατιωτικών είναι πλέον και τυπικά απολύτως νόμιμη. Η ΠΟΕΣ θα είναι εκ του νόμου ο επίσημος αγωγός μεταφοράς των ανησυχιών και των προβληματισμών των στρατιωτικών προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και τα κόμματα. Η ευθύνη που αναλαμβάνει ο Τσουκαράκης είναι τεράστια κι ελπίζουμε να το έχει καταλάβει. Ελπίζουμε επίσης ότι δεν θα “χαλαρώσει” στην διεκδίκηση όσων δικαιούνται οι στρατιωτικοί σε ένδειξη …ευγνωμοσύνης προς τους κυρίους Καμμένο και Βίτσα που έκαναν αυτό που άλλοι υπουργοί εδώ και χρόνια αρνούνταν. Ελπίζουμε και θα παρακολουθούμε…Γιατί όπως αποκάλυψε το Militaire.gr  τα “μαντάτα” που έρχονται για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών είναι “μαύρα κι άραχνα”.

Τι θα γίνει με τις πολλές “νέες ενώσεις και συνδέσμους” που βιάστηκαν να ανοίξουν άρον άρον; Επειδή πολλά ακούστηκαν περί “λογοκρισίας” και απαγόρευσης έκφρασης να επισημάνουμε ότι όποιος θέλει μπορεί να διατηρήσει το “μαγαζί” του σε επίπεδο αστικού σωματείου, να γράφει και να εκφράζεται για τα προβλήματα των συναδέλφων του. Δεν το απαγορεύει κανείς. Αυτό που δεν θα έχουν δικαίωμα να κάνουν είναι να εμφανίζονται σε κομματικά, βουλευτικά και πολιτικά γραφεία για να κάνουν συναντήσεις ως εκπρόσωποι των στρατιωτικών. Αυτό το ρόλο τον έχει πλέον οι ΠΟΕΣ και οι Ενώσεις.

Καλό θα είναι όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους υπό την ΠΟΕΣ, για να έχουν ισχύ και βαρύτητα. Αν το πρόβλημα με τον πρόεδρο Α.Τσουκαράκη είναι προσωπικό ας το λύσουν μέσω των οργάνων της ΠΟΕΣ. Εκτός αν υπάρχουν κι άλλα ζητήματα…

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στο ζήτημα των Ενώσεων Στρατιωτικών έκανε αυτό που έπρεπε. Είναι η σειρά των στρατιωτικών να αποδείξουν πόσο ώριμοι είναι για να διαφυλάξουν αυτή τη μεγάλη κατάκτησή τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης