Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
29/03/2017 | 06:55 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τι έμαθε ο Κώστας Σημίτης από τα Ίμια; Τι είπε ο ίδιος

Τι έμαθε ο Κώστας Σημίτης από τα Ίμια; Τι είπε ο ίδιος

Τι έμαθε ο κ.Κώστας Σημίτης από τη κρίση των Ιμίων; Ότι όλα λύνονται μ΄ ένα τηλεφώνημα από τις ΗΠΑ! Που εκείνος κατάφερε να εξασφαλίσει τη νύχτα των Ιμίων ,αλλά ανησυχεί πως η σημερινή κυβέρνηση δεν θ΄ ακούσει το…τηλεφωνό της να χτυπάει…λόγω Τράμπ! Αυτή είναι η ανάλυση του κ.Σημίτη,όπως την ακούσαμε στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ!

Τον ρώτησαν ο Παύλος Τσίμας και η Σία Κοσιώνη ποιο ήταν το μάθημα από τα Ίμια κι εκείνος μεταξύ άλλων απάντησε για εκείνη την κρίση και για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί σήμερα:

‘Πρώτη κίνηση ήταν η συνεννόηση με την Αμερικανική κυβέρνηση.Ο κ.Κλίντον είχε μιλήσει μαζί μου,όπως μίλησε και με την τουρκική ηγεσία… Αυτό μπορεί να μην συμβεί τώρα ,γιατί ο κ. Τράμπ έχει πει ότι δεν ανακατεύεται εκεί που τσακώνονται οι άλλοι”.

Δεν γνωρίζουμε αν έχει καταλάβει κάτι άλλο από τη κρίση στα Ίμια. Αργότερα στην συνέντευξη εξέφρασε και πάλι τη πλήρη απέχθειά του σ΄ ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό της χώρας, θεωρώντας ότι η συμμετοχή μας στην …ευρωπαϊκή “οικογένεια” θα ΄πρεπε να μας έχει αλλάξει από την ανάγκη να εξοπλιζόμαστε. Έστω…που και που.

Ο κ.Σημίτης εμφανίστηκε επίσης περίπου βέβαιως ότι ο Ερντογάν δεν έχει στόχο τα νησιά και το Αιγαίο, γιατί όπως εισπράττει από την Ευρώπη, ο Τούρκος πρόεδρος έχει ως προτεραιότητα να επεκτείνει τα σύνορα της Τουρκίας, νότια προς τη Συρία και “δεν θέλει άλλο ένα σημείο τριβής”.

Τουλάχιστον δέχτηκε ότι υπάρχει “ο κίνδυνος ενός ατυχήματος”

Σε γενικές γραμμές όμως αυτό που υποστηρίζει είναι “όχι ένταση με τη Τουρκία, μόνο συνομιλίες”!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης