Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πρώτη Γραμμή ΣΤΡΑΤΟΣ
10/03/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τεθωρακισμένα Bradley από ΗΠΑ; Το ΓΕΣ τα θέλει ξανά

Τεθωρακισμένα Bradley από ΗΠΑ; Το ΓΕΣ τα θέλει ξανά

Το ενδεχόμενο απόκτησης μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων M2 Bradley επιστρέφει! Μια υπόθεση που είχε ξεκινήσει από την εποχή που Α/ΓΕΣ ήταν ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, “πάγωσε” μετά από την αποχώρηση Αβραμόπουλου από το ΥΠΕΘΑ, τώρα φαίνεται ότι “ξαναζεσταίνεται” με πρωτοβουλία του Α/ΓΕΣ.

Ο Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής ήταν υπέρμαχος της λύσης Bradley. Τώρα ως Αρχηγός ΓΕΣ ,λένε οι πληροφορίες, θα επαναφέρει το ζήτημα. Κάποιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί ο Αμερικανός πρέσβης.

Επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, το θέμα των Bradley είχε προχωρήσει πολύ. Ο Δ.Αβραμόπουλος συζητούσε τη προοπτική εγχώριας συμπαραγωγής 400 Bradley  με την Genrals Dynamics Land Systems. Αυτό είχε πει στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσων της Βουλής των Ελλήνων.

Το M2 Bradley είναι ένα τεθωρακισμένο όχημα του Αμερικανικού Στρατού, το οποίο αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1970.Οι παραδόσεις του τον αμερικανικό στρατό άρχισαν το  1981 .

Το Bradley χρησιμοποιείται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών από τις ΕΔ της Σαουδικής Αραβίας. Από τον Μάιο του 1981, συνολικά 6.785 Bradley έχουν παραχθεί.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης